Grad sa sjevera Hrvatske uveo AI savjetnika

Poljoprivrednici od sad mogu pitati umjetnu inteligenciju sve što ih zanima o biljkama

Objavljeno: 17.04.2024. zagorjeinternational

Poljoprivrednici ludbreške regije jučer su imali priliku upoznati se s Gradskim savjetnikom – inovativnom AI komunikacijskom platformom, piše eVaraždin

Ovaj digitalni agronomski savjetnik ima cilj očuvati lokalnu poljoprivrednu proizvodnju, pomoći poljoprivrednicima u pristupu znanju, savjetima i bitnim informacijama za unapređenje njihove proizvodnje i postizanja lokalne održivosti. Platformu je razvila agrotehnološka tvrtka AGRIVI, a funkcionira preko WhatsAppa. 

– Očuvanje održivosti poljoprivredne proizvodnje izuzetno nam je važno. Ovom platformom idemo ukorak s vremenom i podrška smo u procesu digitalne transformacije. Osnovna uloga ove inovativne platforme je u pružanju podrške poljoprivrednicima, i to u vidu znanja i savjeta o širokom spektru agronomskih tema, od općih pitanja o poljoprivredi, do prevencije od štetnika i bolesti, nutritivnim potrebama biljaka i gnojidbi, dozvoljenim sredstvima za zaštitu biljaka ili regenerativnim praksama – rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić. 

Gradski savjetnik je komunikacijska platforma s umjetnom inteligencijom u pozadini, koja gradovima omogućuje da poljoprivrednicima donesu jednostavan digitalni alat na WhatsApp platformi koji pruža uvijek dostupan pristup informacijama, znanju i savjetima kako o općenitim agronomskim temama bitnim za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, tako i o važnim gradskim temama za poljoprivrednike poput natječaja, potpora, i ostalim informacijama koje mogu olakšati upravljanje poljoprivrednim gospodarstvima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba