Kolaps u prometu, pad električnih i telefonskih vodova, snijeg...

OPĆI KAOS: Oluja poharala Njemačku, ima ozlijeđenih! Dolazi k nama?! 

Objavljeno: 16.04.2024. zagorjeinternational

U ponedjeljak je nevrijeme s olujnim udarima zahvatilo cijelu Njemačku, piše Fenix – magazin

– U utorak ujutro, međugradski promet Deutsche Bahna je uglavnom tekao prema planu. Samo između Nürnberga i Erfurta postoje velika kašnjenja od oko 75 minuta – rekao je glasnogovornik Deutsche Bahna. 

– Većina poremećaja povezanih s olujom otklonjena je tijekom noći, a željeznički promet ujutro je tekao stabilno – rekao je glasnogovornik. 

Nevrijeme je u ponedjeljak večer usporilo međugradski promet, oštetilo automobile, te električne i telefonske vodove. Srušena stabla ozlijedila su nekoliko osoba. Putnici su bili u neizvjesnoj situaciji, jer su mnoge prometne veze otkazane ili su vlakovi kasnili. 

Olujom su bili pogođeni Hessen, Falačko-Porajnje, Baden-Württemberg, Bavarska, Sjeverna Rajna-Vestfalija i Donja Saska. 

U Hessenu su vozačica i njezina suputnica ozlijeđene jer je stablo palo na automobil. U ovoj saveznoj zemlji vatrogasne jedinice su imale desetke intervencija zbog nevremena. U Bottropu (NRW), 19-godišnjeg pješaka udarilo je i ozlijedilo stablo koje je palo. U Hattingenu u Ruhrskoj oblasti jedan je muškarac ozlijeđen u vrtu od stabla koje je palo. U Kölnu je srušeno stablo oštetilo autobus Kölner Verkehrs-betriebe (KVB), a vozač je lakše ozlijeđen. U Bavarskoj su tri osobe u automobilu zadobile teške ozljede u nesreći na A9. U Falačkom-Porajnju, sjedište policije u Koblenzu izvijestilo je o deset automobila koji su oštećeni padom stabala ili drugih predmeta. U Ludwigshafenu stabla su padala na ulice i dalekovode. 

Njemačka meteorološka služba (DWD) upozorila je u ponedjeljak na lokalno jake grmljavinske oluje, pljuskove i jake udare vjetra. 

Dok se veći dio Njemačke bori s posljedicama olujnog nevrijeme, iz Bavarske stižu vijesti kako je u pojedinim područjima pao snijeg.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba