Čestitke učenicima i mentorima

Najbolji mladi zagorski informatičari uspješni na 33. Državnom natjecanju iz informatike

Objavljeno: 13.04.2024. zagorjeinternational

U Vodicama je od 9. do 12. travnja već tradicionalno održano Državno natjecanje iz informatike. Iz Krapinsko – zagorske županije sudjelovalo je četvero učenika koji su postigli zapažene rezultate. 

Učenici su se natjecali u tri kategorije.

U kategoriji digitalne kompetencije već drugu godinu za redom, sudjelovao je Sebastian Gajski iz 6. razreda OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice. Osvojio je peto mjesto, a mentorica mu je bila Natalija Stambolija.

U kategoriji osnove informatike za opće gimnazije sudjelovala je Klara Ferišak, maturantica Srednje škole Zlatar. Klari je ovo bilo treće sudjelovanje na državnom natjecanju, a osvojila je sedmo mjesto. Mentorica joj je bila Vesna Pisačić.

U kategoriji primjena algoritama OŠ, Krapinsko – zagorska županija imala je dva predstavnika. Roko Novački iz 5. razreda Osnovne škole Sveti Križ Začretje osvojio je osmo mjesto, a mentor mu je bio Neven Gradečak, dok je Martin Galin iz 7. razreda Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka, također je bio osmi, a mentor mu je bio Goran Novak. Martina je uz učitelja Gorana na natjecanje vodila i učiteljica Lorena Martinić.

Čestitke učenicima i mentorima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba