Mnogo velikih projekata u Velikom Trgovišću

GREBLIČKI: DV ‘Rožica’ proširuje se za čak 108 mjesta, a na igralište Zagorca VT stižu umjetna trava i tribine

Objavljeno: 13.04.2024. Nikola Turin

Nedavno smo posjetili centar općine Veliko Trgovišće u kojem traju radovi na kapitalnom projektu izgradnje Kulturnog centra. Nakon obilaska spomenutih radova imali smo prilike razgovarati s načelnikom Robertom Grebličkim o ostalim radovima na području općine, kao i projektima koje trenutno provodi. 

Jedan od glavnih projekta koje je načelnik Greblički istaknuo svakako je onaj koji je vezan za Dječji vrtić ‘Rožica’. Naime, prošlog mjeseca u Veliko Trgovišće stigla je radosna vijest kako su odobrena sredstva putem poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja za “Izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova” u iznosu od 649.810,88 eura čime će se dograditi četiri boravka. Uz to, putem drugog poziva odobreno je još 487.259 eura bespovratnih sredstava za još tri boravka. 

– Ukupno smo ostvarili pravo na 1.137.169,88 eura bespovratnih sredstava, a prva preliminarna procjena troška dogradnje za sedam dnevnih boravaka je 3,5 milijuna eura. Četiri boravka bit će za jasličke skupine i tri za vrtićke te se planira izgradnja dvorana, novih ureda za stručno osoblje, parking kao i ostali popratni sadržaji – kazao nam je načelnik Greblički dodavši kako postupak javne nabave za odabir izvođača kreće u travnju, a sami radovi početkom ljeta.

Trenutno 148 djece pohađa DV ‘Rožica’, a s planiranom dogradnjom otvorit će se mogućnost pohađanja vrtića za još 108 djece.  

– Općina intenzivno radi na ulaganju u vrtićku infrastrukturu stoga je prošle godine obnovljeno vrtićko igralište, a ove godine planira se dogradnja igrališta spravama za jasličku skupinu koja će biti sufinancirana sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade – poručio je Greblički napomenuvši kako se cijena pohađanja vrtića nije promijenila od njegovog osnivanja 2009. Godine, a iznosi 212,36 eura dok Općina sufinancira 50 posto iznosa. 

Nakon što je igralište Osnovne škole Veliko Trgovišće kompletno nanovo opremljeno, red je došao i na ono veliko Nogometnog kluba Zagorec VT za koji je Općina prijavila projekt “Adaptacija i opremanje nogometnog terena u Velikom Trgovišću“ na Javni poziv Ministarstva turizma i sporta. Na tom pozivu ostvareno je 300.000 eura bespovratnih sredstava, a ukupna procijenjena vrijednost investicije iznosi 1.096.482,63 eura.  

– Cilj projekta je adaptacija postojećeg igrališta nogometnog kluba Zagorec Veliko Trgovišće koji je ujedno i prostor za trening i natjecanja Streljačkog društva Veliko Trgovišće, ugradnja umjetne trave, kao i opremanje s dvije montažne tribine – pojasnio je Greblički. 

Navedenim se želi produžiti broj sati u korištenju sportske infrastrukture kroz stvaranje uvjeta za nesmetanu fizičku aktivnost u svim dijelovima godine i vremenskim uvjetima. 

– Umjetna trava na igralištima postaje sve popularnija zbog prednosti koje nosi u usporedbi s prirodnom travom. Svrha ovog projekta je osigurati konstantnu i ravnomjernu površinu za igru te omogućiti korištenje terena na otvorenom tijekom cijele godine jer takav teren može podnijeti različite vremenske uvjete te omogućava trening i natjecanja u različitim vremenskim uvjetima, uključujući kišu i snijeg – kazao nam je načelnik Greblički dodavši kako će se morati ukloniti postojeći slojevi nogometnog terene zbog ugradnje adekvatne drenaže pa će prije toga koncert tamo održati jedan jedini Joško Čagalj – Jole.

Za kraj, dodajmo kako se nastavljaju i radovi na uređenju groblja te kako nam kaže načelnik, u ovoj godini planira se izgradnja 64 jednostrukih grobnih mjesta i 44 dvostrukih. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba