NAČELNICA JEMBRIH: Vjerujem da nećemo imati problema s plaćanjem

LOBOR: Djelatnicima Dječjeg vrtića ‘Ivančica – Lobor’ znatno povećane plaće

Objavljeno: 12.04.2024. zagorjeinternational

Nakon što je na snagu stupio novi Zakon o plaćama, Vlada RH nedavno je donijela i novu Uredbu o koeficijentima. U Općini Lobor tome su se vrlo brzo prilagodili, uskladivši koeficijente plaće djelatnica i djelatnika Dječjeg vrtića ‘Ivančica – Lobor’ i znatno im povećali plaću.

Općinska načelnica Ljubica Jembrih rekla je da je riječ o velikom povećanju plaća, što je na godišnjoj razini puno veći izdatak nego što je bio dosad, no navodi kako problema s plaćanjem neće biti.

– Vjerujem da nećemo imati problema s plaćanjem s obzirom na to da je i Vlada RH osigurala fiskalno izravnanje, odnosno sufinanciranje dječjih vrtića. Vjerujem da ćemo ići u tom smjeru i dalje te da će nas Vlada pratiti i da nećemo imati nikakvog problema kod samog financiranja dječjeg vrtića – rekla je Jembrih i dodala da povećanje plaća djelatnika dječjeg vrtića počinje s plaćom za ožujak.

Uvjeti u vrtiću su odlični

Kako je istaknula Jembrih, vodstvo Općine nastoji pratiti trendove i osigurati najbolje moguće uvjete kako za djecu, tako i za djelatnike u odgojno-obrazovnoj ustanovi.

– Bitno nam je da su uvjeti u vrtiću odlični, a da bi to bilo tako, i djelatnici moraju biti zadovoljni, stoga smo koeficijente odmah uskladili s Uredbom Vlade – kazala je načelnica.

Osim toga, radi se i na poboljšanju materijalnih uvjeta u vrtiću. Podsjetimo, Općini Lobor je iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade odobreno 8194 eura za dodatno uređenje dječjeg igrališta.

– I nadalje ćemo se truditi da iskoristimo sva sredstva koja će nam se nuditi u okviru nacionalnih i europskih fondova jer ulaganje u budućnost nam je najbitnije – poručila je načelnica Jembrih.

Motivacija za predanim i kvalitetnim radom

A da Općina Lobor i njezina načelnica kontinuirano prate rad Dječjeg vrtića te se zalažu za osiguravanje kvalitetnih materijalnih uvjeta za boravak djece, ali i za materijalna prava svih djelatnika u vrtiću, potvrdila je Suzana Matejaš, ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Ivančica – Lobor’.

– Tragom toga su se nedavno i povećali koeficijenti za izračun plaća djelatnika usklađujući se s Uredbom o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u javnim službama temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske. Djelatnicima vrtića koji se redovito uključuju u sva događanja u organizaciji Općine Lobor to je svakako još veća motivacija za predanim i kvalitetnim radom u našem vrtiću – rekla je ravnateljica Matejaš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba