KRAPINA: Potpisan ugovor o sufinanciranju kapele u Donjoj Šemnici

“Grad Krapina se svake godine uključuje i pomaže da se uređuju naši sakralni objekti”

Objavljeno: 12.04.2024. zagorjeinternational

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Krapine potpisan ugovor o sufinanciranju projekta vjerske zajednice. Potpisali su ga gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i upravitelj Župe Mihovljan, velečasni Matija Vragović.

Riječ je o obnovi kapele Svetog Marka Križevčanina u Donjoj Šemnici, za koju je Grad izdvojio 50.000 eura.

Gradonačelnik Gregurović zadovoljan je potpisivanjem ugovora. Prije samog potpisivanja, osvrnuo se i na druge natječaje vezane za financiranje udruga koje je ove godine proveo Grad Krapina.

– Imali smo natječaj za poljoprivredu i lovstvo i sklopljeni su ugovori u vrijednosti od 9000 eura, za natječaj za pokroviteljstvo manifestacija i događanja u kulturi sklopljeni su ugovori u iznosu od 5000 eura, za pokroviteljstva i događanja u sportu u iznosu od 11.500 eura, za udruge u socijalnoj skrbi i zdravstvu 23.950 eura, za udruge u sportu i rekreaciji 9000 eura, te za udruge u kulturi u iznosu od 68.000 eura – naglasio je Gregurović pa nastavio:

– Ovaj zadnji natječaj bio je javni poziv o sufinanciranju projekta vjerske zajednice. Na administrativnom području Grada Krapine djeluje nekoliko župa, jedan dio samog Grada pokriva Župa svetog Nikole biskupa, gornji dio Donje Šemnice pokriva Župa Mihovljan, donji dio Šemnice pokriva Začretje, dok Župa Petrovsko pokriva Škarićevo i Vidovec. Grad Krapina se svake godine uključuje i pomaže da se uređuju naši sakralni objekti, tako smo prošle godine pomogli za vanjsko i unutarnje uređenje Franjevačkog samostana i župne crkve Svetog Nikole u Krapini, kao i za kapelice u Polju Krapinskom i Žutnici. Sada su za kapelu Svetog Marka Križevčanina u Donjoj Šemnici odobrena sredstva od 50 tisuća eura – kazao je Gregurović.

Velečasni Vragović zahvalio je Gradu Krapini i Greguroviću.

– Kapela Svetog Marka Križevčanina je centar vjerskog i duhovnog života na području Donje Šemnice i prepoznata je potreba za obnovom. Riječ je o sanaciji vlage, drenaži, hidroizolaciji, te izvana novoj fasadi i stolariji što se tiče energetske učinkovitosti. Zahvaljujem gradonačelniku Greguroviću za pomoć u ostvarenju ovog projekta – zaključio je velečasni Vragović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba