SEKIRIŠĆE: Obilazak radova na sanaciji županijske ceste, najavljeni i ležeći policajci

KOS: Uspjeli smo riješiti oborinsku odvodnju i pješačku stazu, želimo zadržati djecu u ovom naselju

Objavljeno: 11.04.2024. zagorjeinternational

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije Stjepan Sirovec, načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar obišli su danas radove sanacije županijske ceste 2162 u Sekirišću.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec podsjetio je da je su radovi na presvlačenju novim asfaltnim slojem krenuli nakon što je Općina Sveti Križ Začretje izvela radove rekonstrukcije dijela dionice, prilikom čega je izgrađena oborinska odvodnja i pješačka staza koju je sufinancirala i Županijska uprava za ceste.

Načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos istaknuo je kako je ovo bio izuzetno opasan dio županijske ceste te da su pripreme za kompletnu rekonstrukciju i sanaciju trajale dvije godine.

– Imali smo problema s imovinsko-pravnim odnosima objekta koji su bili nelegalni, a izgrađeni su na ovoj prometnici. Uspjeli smo riješiti i oborinsku odvodnju i pješačku stazu. Općina je za ovaj projekt izdvojila 280.000 eura, dok je ostatak sufinancirala Županijska uprava za ceste. Isto tako smo zajedno s županijom i raznim fondovima u Područnu školu uložili više od 100.000 eura, da bismo jednostavno oplemenili ovaj kraj, da bismo zadržali djecu u ovom naselju, te da bismo pružili određenu sigurnost i da bi cijelo naselje bilo ljepše i sigurnije – naglasio je načelnik Kos.

Župan Željko Kolar iznimno je zadovoljan radovima.

– Ovo je 32. od 58 dionica županijskih cesta koje će se modernizirati u našem velikom investicijskom ciklusu. Vrijednost radova je 57.000 eura. Dužina dionice je 570 metara, a prolazi i kraj područne škole – istaknuo je Kolar te najavio i skoro postavljanje ležećih policajaca na dionici ceste neposredno kraj škole.

– U ovako malom mjestu, u ovako kratkom razdoblju investicija je više od 400.000 eura, mislim da se ne bi posramili i puno veće sredine i gradovi, ne samo u našoj županiji, nego u Republici Hrvatskoj. Ovdje naš posao nije gotov, što se tiče općine Sveti Križ Začretje, mi još imamo iz ovog investicijskog ciklusa jednu dionicu, to je dionica u Donjoj Pačetini, ona je dužine kilometar i 200 metara i vrijednost investicije će biti oko 100.000 eura – zaključio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba