Žena je ukrala parfem vrijedan gotovo 300 eura i sud je odbio njezinu žalbu

Majka dvoje male djece ukrala parfem, mora u zatvor na sedam mjeseci

Objavljeno: 10.04.2024. zagorjeinternational

Gabi (30), majka dvoje maloljetne djece, osuđena je na sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog krađe parfema u Bipi na području Zagreba, prenosi Danica.

Prema pravomoćnoj presudi, žena je u Bipi ukrala parfem vrijedan 295 eura. Županijski sud odbio je ovih dana njezinu žalbu i potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu. Uskoro se mora javiti na odsluženje.

“Moj odlazak u zatvor prouzročio bi ogromnu traumu za moju djecu”

Gabi se žalila da presuda nije uzela u obzir odlučne činjenice jer ne navodi ‘militražu’, odnosno količinu parfema u bočici. No, žalbeni sud to je odbacio navodeći kako je bitna vrijednost ukradenog parfema, a ne ‘militraža’. Žena je tražila i blažu kaznu s obzirom na to da je majka dvoje maloljetne djece o kojima skrbi.

– Moj odlazak u zatvor prouzročio bi sigurno ogromnu traumu za moju djecu, a što bi ostavilo posljedice na njihov razvoj – žalila se Gabi.

No, Županijski sud smatra kako će se upravo kaznom zatvora u trajanju od sedam mjeseci ostvariti sve svrhe kažnjavanja te utjecati, kako na optuženicu, tako i na ostale da shvate da je činjenje kaznenih djela pogibeljno, a kažnjavanje počinitelja pravedno.

– Osim toga, skrb o maloljetnoj djeci i ranija višestruka osuđivanost optuženice za istovrsna kaznena djela nije ženu odvratila od protupravnog ponašanja, pa stoga nema mjesta blažem kažnjavanju – zaključuje se u pravomoćnoj presudi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba