Rekorder je pak uhvaćen u Bedekovčini s 1,79 promila u organizmu

Po Pregradi bježao policiji lagano pod gasom i bez vozačke

Objavljeno: 08.04.2024. zagorjeinternational

Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđeno je ukupno 118 prometnih prekršaja i to 26 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 12 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, dva prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 69 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, 6. travnja, oko 20 sati u Bedekovčini, gdje je 29-godišnjak upravljao vozilom s 1,79 promila. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1300 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

Nadalje, u petak, 5. travnja oko 21 sat u Pregradi, policijski službenici tijekom nadzora prometa, uhitili su vozača koji se prvotno nije htio zaustaviti na znak stop policijskih službenika, nakon čega su policijski službenici krenuli za vozilom i pokušali ga zaustaviti svjetlosnim te zvučnim signalima za vrijeme čega je vozač pretjecao kolonu vozila, nije koristio pokazivač smjera i nije se kretao uz desni rub kolnika. 

– Vozač je naknadno pronađen i nadzorom je utvrđeno kako je vozilom upravljao 29-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,55 promila i prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita – izvijestili su iz policije.

Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policije te je 6. travnja u jutarnjim satima uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Općinski sud gdje je kažnjen novčanom kaznom od 2500 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci, nakon čega je pušten na slobodu.     

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba