U sklopu još jedne policijske akcije

Zagorec kod kuće držao 72 komada streljiva, no sada je sve završilo na policiji

Objavljeno: 08.04.2024. zagorjeinternational

Iz PU krapinsko – zagorske izvijestili su da je u petak, u sklopu akcije ‘Manje oružja – manje tragedija’, jedna osoba policijskim službenicima dragovoljno predala 72 komada streljiva raznog kalibra i jedan protuavionski metak. 

Ovom prilikom iz policije su podsjetili da je dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800/88-92.

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti. Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – poručili su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba