Sudbina koja zadesi 4000 vozača godišnje

VIDEO: Evo što treba napraviti kad se nađete pred naplatnom kućicom, a zaboravili ste novčanik

Objavljeno: 05.04.2024. zagorjeinternational

Svjesni smo kako postoje raznovrsne situacije u kojima se čovjek, nakon izlaska s autoputa, zatekne u neobičnoj situaciji. Recimo, da mu ne rade kartice, nema gotovine, ili je kod kuće ostavio novčanik pa nema čime podmiriti trošak cestarine. 

Zbog toga je Velika škrtica istražila što se događa u takvoj situaciji, odnosno koju proceduru prolaze vozači i putnici koji su koristili autoput, a kasnije shvatili kako nemaju čime platiti tu uslugu. 

Ne zabrinjavajte se, HAC se osigurao, i za takve situacije točno propisao bezbolnu proceduru, koju trebaju proći zaboravni vozači. Prema podacima iz te državne tvrtke, to nije često u odnosu na ukupan broj vozača koji se koriste našim autocestama, no samo lani zabilježen je čak 4471 slučaj vozača koji su zaboravili novčanik, ili im nije radila kreditna kartica, zbog čega su se morali obratiti blagajniku te proći posebnu proceduru. 

To je prosječno čak 12 zaboravnih vozača dnevno, što ukazuje da su takvi slučajevi rijetki, ali ih ipak i dalje ima. 

U kratkom videu kojeg možete pogledati OVDJE možete vidjeti kako izgleda procedura u takvim slučajevima te kada će u pomoć morati priskočiti čak i policija. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba