Kakva imena, kakav spektakl! Sve za jednog i jedinog Dražena

SPEKTAKL ZA DRAŽENA: U zagrebačku Arenu stižu NBA zvijezde, među njima i Jokić i Dončić!

Objavljeno: 29.03.2024. zagorjeinternational

Ususret 60. rođendanu legendarnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića, njegova obitelj, Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski košarkaški savez te partneri organiziraju projekt ‘Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića’ koji će se održati u Areni Zagreb u petak, 5. rujna. Ulaznice za humanitarni spektakl od danas su u prodaji u sustavu Eventim.hr.

Jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena rođen je 22. listopada 1964. u Šibeniku, a poginuo je u prometnoj nesreći 7. lipnja 1993. na autocesti kod Denkendorfa, nadomak Ingolstadta u Njemačkoj.

– Iznimna mi je čast i zadovoljstvo predstaviti ovaj jedinstveni, vrlo zahtjevan projekt i memorijalnu utakmicu u sjećanje na Dražena Petrovića. Kao predsjednik Udruge i član obitelji stvarno sam ponosan na sve te ovim putem pozivam svu sportsku, širu javnost da nam se priključe u Areni Zagreb na slavlju Draženovog cijelog života i njegove ostavštine – kazao je Marko Petrović, predsjednik Udruge ‘Dražen Petrović’.

Mladim ljudima treba pokazati Draženove vrijednosti

Vlada Republike Hrvatske pokrovitelj je ovog događaja.

– Vlada se odmah uključila u ovaj projekt. Čim je obitelj Petrović iznijela ideju predsjedniku Vlade gospodinu Plenkoviću, odmah smo stali iza projekta i dali bezrezervnu podršku te onu financijsku u iznosu od 310 tisuća eura. Važno je poduprijeti ovakvo događanje u čast nikad ne prežaljenog našeg Dražena na obljetnicu njegovog 60. rođendana. Mladim ljudima treba pokazati njegove vrijednosti kao što su požrtvovnost, prijateljstvo, fair play te sve karakteristike koje ga odlikuju – kazala je ministrica sporta i turizma Nikolina Brnjac.

Spektaklu u Areni Zagreb kao gosti prisustvovat će brojni košarkaši, od današnjih NBA zvijezda kojima je Dražen bio uzor, pa sve do njegovih suigrača iz Barcelone 92′ te igrača iz Dream Teama. Predstavljanje je posebno bilo emotivno za Draženovu majku Biserku Petrović, koja svih ovih godina čuva uspomenu na njega.

Stižu Jokić, Dončić i ostale zvijezde

– Što se tiče same utakmice, s jedne strane najjača reprezentacija Hrvatske koja će biti u elitnom sastavu, protiv reprezentacije Europe koja će biti najjača moguća selekcija igrača koji trenutno igraju u Europi. Između Dražena i ove utakmice je nit vodilja Barcelona 92’. Draženovih 11 suigrača bit će naši najvažniji VIP gosti na toj utakmici. Isto tako, pozivnice idu prema američkom Dream Teamu koji je bio protivnik Hrvatske u Barceloni 1992. Kao završnica i košarkaško nasljeđe svega onoga što je Dražen napravio, a što danas uživaju mlađe generacije, pozivnice idu i za 16 regionalnih NBA igrača, 13 aktualnih, uljučujući Jokića i Dončića te tri koja su igrali do prije 5-6 godina – izjavio je Draženov brat Aleksandar Petrović.

Zanimljivo, prvi put u Hrvatskoj košarka će se igrati na LED podlozi.

– Pred nama je jedan od najvećih košarkaških spektakala u novijoj hrvatskoj povijesti. Petog rujna, na fascinantnoj led podlozi, koja će biti prvi puta postavljena u Hrvatskoj, utakmicu će igrati hrvatska reprezentacija i selekcija Europe koju vodi legendarni trener Željko Obradović. Uz samu Memorijalnu utakmicu, tu su i drugi sadržaji koji će građanima Zagreba te cijele Hrvatske dati uvidu Draženov život i nasljeđe – najavila je Zdenka Zrilić, koordinatorica projekta te dodala:

– Draženu će počast svojim dolaskom dati i aktualne NBA zvijezde, članovi Dream Teama, njegovi suigrači te brojne legende. Ovo je praznik sporta za cijelu obitelj, a za sve nas prilika da se prisjetimo sportskih i životnih vrijednosti koje je Dražen promovirao. Neupitno je koliko će ova manifestacija pridonijeti promidžbi Hrvatske u svijetu – kazala je Zrilić.

Glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković istaknuo je kako nas očekuje velika manifestacija koja će obilježiti Draženov 60. rođendan.

– S vremenom njegovo djelo još više dobiva na važnosti jer je napravljeno na jedan specifičan način, s jako puno rada i odricanja. Takav jedan model se može utkat u niz stvari koje se danas rade, ne isključivo samo na području sporta. Dražen je na području košarke bio jedinstven, ispisao je zlatne stranice kako košarke tako i Hrvatske te samim time ušao u povijest – poručio je Vranković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba