"Vrijeme obnove, nade i zajedništva"

TRADICIJA SE NASTAVLJA: HNS-ovci se na Veliki petak družili s Varaždincima uz pečene ribice

Objavljeno: 29.03.2024. zagorjeinternational

Tradicionalno, uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, Županijska organizacija HNS-a Varaždinske županije i Podružnica HNS-a grada Varaždina organizirale su na Veliki petak podjelu ribica na Varaždinskom placu. Ovu su prigodu HNS-ovci iskoristili i za razgovor s građanima o aktualnim temama te im uputili čestitke povodom Uskrsa.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Krunoslav Lukačić osvrnuo se na zadovoljstvo nastavka tradicije podjele ribica i HNS-ovu predanost solidarnosti i zajedništvu.

– Uskrs je vrijeme obnove i nade, i što je najvažnije, vrijeme kada se prisjećamo važnosti zajedništva. HNS stoji uz naše sugrađane, odlučno promičući vrijednosti koje nas povezuju – poručio je Lukačić.

Davanje i suosjećanje

Podjeli se pridružio saborski zastupnik HNS-a Predrag Štromar.

– Veliki petak je dan koji nas podsjeća na važnost davanja i suosjećanja. Podjela ribice je naš mali način da pokažemo brigu za sve oko nas i da naglasimo duh zajedništva koji nas vodi. Kao saborski zastupnik, ponosan sam što mogu biti dio ove lijepe tradicije i što mogu zajedno s vama graditi bolju budućnost za sve nas – naglasio je Štromar.

– Svim građanima Varaždina i Varaždinske županije želimo sretne, ugodne i mirne uskršnje blagdane te da ih provedu uz svoje najdraže, u dobrom raspoloženju i uz vjeru u još bolju budućnost – poručili su iz HNS-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba