Iz dućana se povlači popularni ‘Kit-Kat’! Nađeni nedopušteni, štetni sastojci 

Objavljeno: 28.03.2024. zagorjeinternational

Još jedan prehrambeni proizvod povučen je s polica dućana zbog nedopuštenih i štetnih sastojaka. 

– Državni inspektorat obavještava potrošače o opozivu proizvoda Nestlé KIT KAT Mini 200 grama u vrećici (vafle proizvod preliven mliječnom čokoladom), serije: 40580734, roka trajanja: 01/2025 zbog prisustva mineralnih ulja. Proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. Proizvođač je Nestlé Deutschland AG, 60523 Frankfurt/Main, Njemačka. Stavlja na tržište: Nestlé Adriatic d.o.o., Avenija Većeslava Holjevca 40, 10010 Zagreb, Hrvatska – navode u Inspektoratu. 

Inače, mineralna ulja su insekticidi koji se koriste za tretiranje voćaka i drugih poljoprivrednih kultura jer su se pokazala učinkovita u suzbijanju velikog broja insekata, piše Danica

Mineralna ulja dobivaju se frakcijskom destilacijom nafte. U tom procesu na kraju ostaje mazut, iz koga se dalje dobivaju laka, srednja te teška ulja. Od takvih ulja, dakle, proizvode se insekticidi širokog spektra. 

Problem je što su ta mineralna ulja u prehrambenim proizvodima iznimno štetna za zdravlje ljudi. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba