Održano Ekipno prvenstvo HALS-a u krosu

Odlični limači AK ‘Zabok’ sjajno otvorili sezonu 

Objavljeno: 28.03.2024. zagorjeinternational

U nedjelju je u organizaciji AK ‘Bjelovar’ održano Ekipno prvenstvo HALS-a (Hrvatske atletske lige sjever) u krosu. Za Atletski klub ‘Zabok’ je nastupilo 13 limača koji su u Bjelovaru više nego uspješno otvorili natjecateljsku sezonu.

U kategoriji limačica (2015. godište i mlađe) koje su trčale dionicu dugu 600 metara, nastupile su Sara Bunčec (2.), Ema Mucak (7.) i Stela Špoljar (13.) te su ekipno osvojile odlično 2. mjesto.

Za sve tri cure ovo je bio prvi nastup na nekom atletskom natjecanju, što zaslužuje posebne čestitke!

Na dionici iste duljine nastupili su i limači (2015. godište), a za AK ‘Zabok’ su trčali Gabriel Lisica (6.), Luka Futak (20.) i debitant Fran Đukez (23.) te su ekipno zauzeli 6. mjesto.

Limačice i limači (2013. godište) trčali su dionicu dugu 800 metara.

Jedina predstavnica zabočkog kluba u toj kategoriji, Mia Mucak, zauzela je 28. mjesto na svojoj prvoj utrci, a limači u sastavu Blaž Grabušić (2.), Mihael Lisica (7.), Gabrijel Horvat (12.), Fran Besednik (14.), Matej Ciglar (18.) i Marko Pavlović (19.) osvajaju izvrsno 2. mjesto na postolju.

– Zahvaljujemo Ministarstvu turizma i sporta RH koje će tijekom 2024. godine sufinancirati naše aktivnosti preko Programa za razvoj sporta od interesa za jedinice područne samouprave – dodaju iz kluba. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba