Umirovljenik Jova (70) iz Podravine na čiju adresu je došao speed iznio svoju stranu priče:

“Mene su lažno optužili – sumnjam na carinu, tamo su prepakirali robu i namjestili mi”

Objavljeno: 28.03.2024. zagorjeinternational

Sredinom siječnja ove godine policija je javnost obavijestila o kriminalističkoj istrazi koja se provodi nad 70-godišnjakom sa šireg koprivničkog područja, a kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo vezano uz promet i preprodaju droga. S obzirom na njegove godine, ova je vijest u javnosti prilično odjeknula, naročito kad se doznalo da se radi o speedu namijenjenom za daljnju preprodaju. Kako su tada pojasnili iz policije, pretragom stana pronađene su dvije pošiljke s 52 komada tableta amfetamin. Nekoliko dana nakon toga, Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu, koja je još uvijek u tijeku, a u međuvremenu se redakciji Podravskog lista javio 70-godišnji Jovo, kako bi obavijestio da kod kuće ima oko 30 kilograma pravosudnih presuda iz 90-ih godina prošlog stoljeća, na temelju kojih se može vidjeti da u našoj državi zakon jednostavno ne postoji. Međutim, Jovo je otkrio još nešto. 

– Sjećate se onog “djedice“ od prije dva mjeseca koji je navodno preprodavao amfetamine? Pa to sam vam ja, mene žele lažno optužiti – rekao je Jovo. Živahni 70-godišnji umirovljenik kazao je kako ga nije sram i da nema o čemu šutjeti, jer to što tvrde nema veze s istinom. Štoviše, govori da mu je sve podmetnuto i da to što je naručio preko Interneta iz Ujedinjenog Kraljevstva nema veze s drogom. 

Nije otvorio pakete 

– Cilj mi je bio naručiti neke tablete da mi pomognu da budem koncentriraniji, fokusiraniji i pronašao sam ih preko Interneta. Naručio sam dva paketa, odnosno 52 tablete i to platio 52 eura. Carina je pakete pregledala, vjerojatno im je bilo sumnjivo i napravili su mi spačku. Išao sam na poštu preuzeti to što je došlo i odmah nakon toga imao sam posla s policijom. Odveli su me u stanicu, tamo sam proveo više od jednog dana. Uz dvoje svjedoka pretražili su mi cijeli stan u Koprivnici, također, pretražili su mi i kuću u Ribnjaku nedaleko Duge Rijeke, ali tamo nisu ništa pronašli. Sumnjam na carinu, da su tamo prepakirali robu i namjestili mi – optužio je Jovo, ne navodeći pravi razlog zašto tako misli. Najviše ga muči to što su mu uzeli dva mobitela, koje mu već 70 dana nisu vratili, dodao da je prvi puta nešto takvog naručivao. Zanimljivo, tvrdi da pakete nije stigao ni otvoriti. 

– Vidio sam pred njima da su unutra nekakve narančaste tabletice, bilo je raznih. Točno 52 komada, težina 11,2 grama, u jednom paketu 27 tabletica, u drugom 25. Stavljali su nekakve otopine i govorili da je to ecstasy. Ma daj molim te, gdje može ecstasy koštati jedan euro. Mislili su da sam ja to naručio za preprodaju i uhvatili me, umjesto da gone onoga koji je to poslao ako je nešto sumnjivo. Zamislite vi, oni mene optužuju za proizvodnju i preprodaju – rekao je u nevjerici. Napomenuo je da se još uvijek ne zna što je bilo u paketima i na uvid novinarima Podravskog lista dao Nalog kojim Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici traži toksikološko vještačenje kako bi se utvrdilo što je u paketićima i radi li se uopće o drogi.  

Vještačenje se povjerilo Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić“ u Zagrebu, gdje u roku 30 dana moraju dostaviti zapisnik. Nalog je, inače, poslan 5. ožujka. 

‘Do kraja po pravdu’ 

– Vidjet ćemo što će reći, no kazne se ne bojim ni malo. Bolje da me ostave na miru, jer će svi znati za ovo, i Bruxelles ako treba. Ići ću do kraja po pravdu – jasno je poručio. Kaže da je kroz život prošao kroz sve i svašta, što potvrđuje brojne presude koje je pokazao, ali da problema s drogom nikad nije imao. 

– Možda sam kao mlađi imao nekakve kontakte s njom, ali to je bilo 70-ih godina. To se više ne računa, nema više Jugoslavije. Kasnije, 1991. godine, doživio sam i razbojništvo, imao sam u vlasništvu agenciju za marketing i nekretnine, napali su me s fantomkama, nožem prijetili i porezali po ruci, ali to nikad nije riješeno. Kod kuće imam 30 kilograma pravosudnih presuda koje nemaju koristi i zato tvrdim da nema zakona u ovoj državi. Nikoga se ne bojim i neću dozvoliti da mi podmeću – zaključio je Jovo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba