U Novom Marofu posvećeni su razmišljanju o potrebama djece i mladih, a samo za predškolske programe izdvajaju se značajna financijska sredstva

Dogradnjom vrtića povećat će se kapacitet za nove četiri grupe: “Za predškolske programe izdvajamo više od milijun eura”

Objavljeno: 28.03.2024. zagorjeinternational

Grad Novi Marof započet će s trećom fazom ulaganja u gradski dječji vrtić, a projekt uključuje dogradnju objekta, čime će se ostvariti uvjeti za proširenje smještajnih kapaciteta. Naime, u planu je dogradnja četiri nove smještajne jedinice, čime će dječji vrtić moći primiti dodatno 75 djece.

– Ono što je najvažnije je da smo prošli prijavu na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja te možemo poručiti da uskoro započinjemo s dogradnjom objekta – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, dodavši da je objekt već jednom dograđen, kao i energetski obnovljen.

Izdvaja se više od milijun eura za funkcioniranje vrtića

Ove pedagoške godine vrtić polazi 273 djece u deset odgojno-obrazovnih skupina.

– Tri odgojne skupine su za djecu od godinu do tri godine života, a sedam odgojnih skupina za djecu od tri godine do polaska u osnovnu školu. Imamo i odgojnu skupinu za program predškole za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom u koji je upisano 17 djece – rekla je ravnateljica vrtića Karolina Fotak.

U Novom Marofu posvećeni su razmišljanju o potrebama djece i mladih, a samo za predškolske programe izdvajaju se značajna financijska sredstva.

Povećanje kapaciteta

– Ukupno više od milijun eura odvajamo za funkcioniranje gradskog dječjeg vrtića, ali i privatnih na području Novog Marofa. Naime, Grad sufinancira boravak djece i u privatnim dječjim vrtićima na gradskom području, kao i smještaj naših mališana u privatnim i javnim dječjim vrtićima koji se nalaze na područjima drugih gradova i općina – otkrio je gradonačelnik Jenkač.

– S obzirom na to da povećavamo kapacitete u našem vrtiću, Grad Novi Marof značajna sredstva izdvaja za njegovo funkcioniranje. Osim toga, u pripremi je i odluka kojom ćemo povećati iznos sufinanciranja za svu djecu koja idu u privatne predškolske ustanove – zaključio je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba