Dobio je zabranu vožnje od tri mjeseca i 1300 eura kazne

STRAŠNO! U Lovrećim Selima 43-godišnjak vozio s nevjerojatnih 3,07 promila u krvi

Objavljeno: 25.03.2024. zagorjeinternational

Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđeno je ukupno 108 prometnih prekršaja i to devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 36 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, sedam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 56 ostalih prekršaja u prometu. 

Apsolutni rekorder 

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju oko 1 sat u Lovrećim Selima, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnjak pod utjecajem alkohola od 3,07 promila.

– Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču slijedi optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – rekli su iz policije. 

Kamikaza 

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena isto tako u nedjelju oko 11 sati, u mjestu Lupinjak, gdje je vozač/vozačica upravljao osobnim automobilom brzinom od 111 km/h na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 50 km/h. Vlasniku vozila slijedi dostava obavijesti o počinjenom prekršaju.

Nadalje, u petak je oko 12 sati, tijekom nadzora prometa u Lugu Zabočkom, zaustavljen 18-godišnji vozač osobnog vozila koji je odbio preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu.

– Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – navodi se u priopćenju. 

– Izdvajamo i kako su u subotu oko ponoći, u Ciglenici Zagorskoj, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 24-godišnjak. Provedenim nadzorom obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ‘THC’, dok je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza odbio – kažu iz policije.

Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba