HNS će na izbore s HDZ-om

“SDP-ova vlada smanjila je proračune, HDZ ih je povećao. To za građane znači bolje uvjete života”

Objavljeno: 23.03.2024. zagorjeinternational

U Zagrebu je održana 10. sjednica Središnjeg odbora HNS-a na kojoj je donesena odluka  o izlasku na parlamentarne izbore 2024. godine. Kako su odlučili članovi stranke, na parlamentarne izbore ove godine izaći će u koaliciji s HDZ-om, donosi eVaraždin.hr.

Također, na Sjednici je odlučeno da će na izbore izaći u 3., 4. i 8. izbornoj jedinici. 

V.D. Predsjednika HNS-a Mirko Korotaj rekao je da su zahvaljujući njihovoj dobroj suradnji, jedinice lokalne samouprave dobile jače proračune, vrtići su dobili sredstva te nisu morali povećati cijenu za roditelje, a Vlada je donijela niz mjera za povećanje osobnih dohodaka i mirovina.

– Na osnovu dosadašnje vrlo kvalitetne i uspješne suradnje, Hrvatska narodna stranka odlučila je, s obzirom na provedbu projekata i programa koji su usvojeni, da i dalje ide u koaliciju s HDZ-om, ali najviše na osnovu projekata i programa koji pokrivaju sve generacije. Hrvatska narodna stranka se brine i trudit će se i dalje za bolji život mladih obitelji i umirovljenika – rekao je Korotaj nakon sjednice na konferenciji za medije.

FOTO: Facebook, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS)

HNS-ov saborski zastupnik Predrag Štromar dodao je kako su članovi Središnjeg odbora HNS-a zadovoljni suradnjom s premijerom Plenkovićem zadnjih sedam godina, kao i sa svim ministrima iz HDZ-a. 

– Imamo puno načelnika i gradonačelnika. U SDP-ovoj vladi im se smanjio proračun za 30 do 50 posto, a kad smo ušli s HDZ-om u vladu, odmah im je proračun porastao za između 30 i 80 posto. To za građane znači puno bolje uvjete života, ali i rast naših gradova i općina u zadnjih sedam godina. Dok sve ostale manje stranke, koje provode i dobre projekte, očito neće imati mnogo snage zato jer u takvim uvjetima ljudi ne glasuju za manje stranke. Mi smo odlučili da hoćemo imati i dalje utjecaj jer imamo još projekata koje trebamo odraditi poput dizala u višestambenim zgradama – poručio je Štromar i dodao da očekuju jedan do dva mandata, od kojih jedan prvenstveno u trećoj, a drugi u četvrtoj izbornoj jedinici.

FOTO: Facebook, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS)

Dodajmo i kako su u sklopu sjednice dodijeljene i nagrade ‘Krešimir Džeba’. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba