Povodom Svjetskog dana poezije

Na pjesničkom maratonu u Županijskoj palači okupilo se 60-ak pjesnika iz šest zemalja    

Objavljeno: 23.03.2024. zagorjeinternational

“Poezijom govorim” naziv je pjesničkog festivala koji je danas, povodom Svjetskog dana poezije, započeo pjesničkim maratonom u Županijskoj palači u Varaždinu.

Povodom Svjetskog dana poezije ovo zanimljivo događanje je sedmi put organizirala udruga “Ritam misli” iz Varaždina, a okupilo se 60-ak autora iz šest zemalja, Njemačke, Austrije, Srbije, BiH, Slovenije i Hrvatske.

– Posebno nam je drago što smo i ovaj put čuli različitu poeziju na nekoliko jezika. Autori su stihove govorili na hrvatskome, kajkavskome, francuskome, njemačkome, slovenskome jeziku… Cilj je da se osluhne melodioznost poezije, da slavimo proljeće i život te da pokušamo uljepšati ove trenutke koji su pred nama – istaknula je predsjednica udruge Ritam misli Ljubica Ribić.

Dobrodošlicu je svima poželjela zamjenica župana Silvija Zagorec. 

– Drago mi je što će ovom našom Županijskom palačom ponovno odzvanjati vaši stihovi. Poezija je više od riječi, ona je način života, čemu vi najbolje svjedočite. Jednom sam pročitala da, kad u ruke uzimaš knjigu, ne uzimaš samo njezinu koricu i listove, nego i dušu autora. Ne sumnjam da ćemo svi zajedno i ovaj put kući ponijeti lijepe emocije – rekla je Zagorec. 

Festival se poslijepodne nastavio sadnjom pjesničkog drva na Trgu Matije Gupca u Varaždinu.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba