Ove subote upoznajte se s kristalnom karijerom iz prve ruke

Školski centar Rogaška Slatina ima Informativne dane – evo detalja 

Objavljeno: 18.03.2024. zagorjeinternational

Rogaška Slatina, osim što je vrlo blizu Hrvatskoj, ona je isto tako sinonim za mjesto od kud dolazi vrhunsko staklarstvo. No, činjenica jest kako je u srednjoškolskom obrazovanju baš taj smjer prava rijetkost. Štoviše, postoji tek par škola koje uče ovom zanatu u cijelom svijetu. 

Jedini u Sloveniji 

Upravu tu na scenu stupa Školski center Rogaška Slatina koji je strateški partner poduzeću ‘Staklarna Rogaška d.o.o.’ te su uz dugogodišnju tradiciju jedina slovenska škola koja provodi izobrazbu iz područja staklarstva.  

Sve to dovodi do toga da staklari u Sloveniji ne čekaju ni dana na burzi rada, ali i da se redovito traži nova radna snaga u Sloveniji, Hrvatskoj, posebice u pograničnom području Lijepe Naše, ali i inozemstvu. Osim toga, uz raznolikost i dinamičnost rada, dosadi ovdje nema mjesta, a polaznici postaju pravi umjetnici svog zanata. 

Polaznici škole mogu se izučiti za staklopuhača, staklobrusača i strojara, a osim znanja koje će im prenijeti vrhunski majstori zanata, tu su i brojne druge pogodnosti. Naime, Staklarna Rogaška učenicima osigurava kadrovske stipendije kao i praktično usavršavanje, učeničke prakse, osobnu zaštitnu opremu, obrok i putne troškove za vrijeme praktičnog usavršavanja ili učeničke prakse, ali i pripravničke nagrade za pripravnike. 

Stipendija za staklarskog tehničara za prvu godinu iznosi do 240 eura, za drugu do 270 eura, za treću do 290 i četvrtu godinu do 310 eura. Stipendija za staklara pripravnika iznosi do 240 eura, za drugu godinu do 290 eura, za treću godinu do 310, a povrh toga, tu su i pripravničke nagrade tijekom prakse. 

Valja napomenuti kako je svim učenicima na raspolaganju učenički dom Školskog centra Rogaška Slatina koji je jedan od najmodernijih u Sloveniji, a nudi stotinu kreveta apartmanskog tipa s kupaonicom i sanitarijama. Na svakom katu nalazi se čajna kuhinja, a učenicima su na raspolaganju i moderna kuhinja i blagovaonica, prostor za fitness i bežični Internet, kao i kabelska televizija u svakoj sobi. Velika prednost učeničkog doma njegova je fizička povezanost sa školom i činjenica da su učenicima na raspolaganju stručni djelatnici, koji im pomažu kod učenja, kako za vrijeme školskih sati, tako i izvan njih. 

Informativni dani  

Iskustvo iz prve ruke je nezamjenjivo, stoga predlažemo da odete tamo i provjerite kako se to gradi kristalna karijera. Prva takva prilika je već ove subote, 23. ožujka, kad su na rasporedu ‘Informativni dani’ s početkom u 9 sati. Obrazac za prijavu na Informativne dane možete pronaći OVDJE

Ne odgovara vam termin? Nema problema! Individualni posjet ‘Školskom centru Rogaška Slatina’ možete dogovoriti i neki drugi dan, a sve što trebate je javiti se savjetnici Anji Banković putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 03/81-82-075.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba