Prijelomni trenutak u borbi za titulu prvaka Hrvatske?

SUPERSPORT HNL: Hajduk na domaćem terenu izgubio od Lokomotive 1:2

Objavljeno: 16.03.2024. zagorjeinternational

Lokomotiva je u 27. kolu SuperSport HNL-a pobijedila Hajduk 2:1 golovima Roberta Mudražije u 26. i 60. minuti. Hajduk je od 24. minute igrao s igračem manje nakon što je Dino Mikanović dobio dva žuta kartona. Marko Livaja je par minuta prije drugog gola Lokomotive promašio penal, a u 96. minuti ublažio je poraz domaćina krasnim golom škaricama, piše Index

Hajduk je ovim porazom napravio ogroman kiks u borbi za naslov prvaka i sad za Rijekom zaostaje četiri boda. No kako je igrao, više od toga nije ni zaslužio, a Lokomotiva je nastavila s odličnom formom i dogurala do četvrtog mjesta. 

Od prve minute bilo je jasno da će se momčad Mislava Karoglana namučiti s rasterećenim gostima, koji su od početka igrali vrlo dobro, pa čak i napadački. U 15. minuti izborili su korner nakon kojeg je Mersinaj pucao glavom, ali je greda spasila Hajduk. 

Ključan trenutak susreta dogodio se u 24. minuti. Dino Mikanović, koji je potpuno nepotrebno u 4. minuti u lice udario Goričana i dobio prvi žuti, opet je na centru napravio glup prekršaj i sasvim opravdano dobio i drugi žuti karton.  

Isključenje je presjeklo Hajdukove igrače, a onda su i primili gol. Igrala se 26. minuta kad je Silvio Goričan ubacio iz kornera, Duje Čop je na drugoj stativi vratio loptu u sredinu, a Robert Mudražija glavom zabio za vodstvo Lokomotive. 

U drugom poluvremenu Bartolec je fino odigrao u korak Mudražiji, koji si je sjajnim prvim dodirom otvorio puno prostora i preciznim udarcem iskosa s desne strane pogodio suprotni kut za 0:2. 

Hajduk je drugu šansu za povratak u utakmicu imao u 71. minuti, kad je Livaja iz prve raspalio po golu s desetak metara, ali Čavlina je to obranio. Hajduk se potpuno otvorio, Lokomotiva je imala jako puno prostora pa je u 77. minuti Marić pucao pokraj gola, a u 86. Lučić je obranio dobar pokušaj Šotičeka. 

U šestoj minuti sudačke nadoknade Livaja je izveo fantastičan potez, ali prekasno. Ramenom je uštopao loptu i onda škaricama pogodio suprotni kut za 1:2. Nažalost po navijače Hajduka, to je bila zadnja akcija na utakmici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba