Klub se sporazumno razišao s dosadašnjim trenerom Draženom Kovjanićem

Tondach iz Bedekovčine ima novog trenera

Objavljeno: 14.03.2024. Milorad Videković

Susret protiv Ponikvi prošle subote u Tondachu iz Bedekovčine, sudioniku 3. Nogometne lige Centar, izazvao je turbulencije.

Naime, klub se sporazumno razišao s trenerom Draženom Kovjanićem. Novi trener će, uz asistenciju Franje Pužina, biti Mario Čehulić.

Tondach se vrti u krug

Vrlo su iznenađujuće smjene trenera u Tondachu. Naime, u proteklih devet mjeseci treneri su bili Franjo Pužin uz asistenciju Marija Čehulića (uveli su klub u 3. NL Centar), u novu sezonu i viši rang klub je ušao s trenerom Srećkom Mlinarićem koji je nakon 12 kola i susreta protiv Bistre otišao iz kluba kojeg je preuzeo Mario Čehulić, a koji je u preostalih pet utakmica osvojio sedam bodova uz napomenu da je po prvi puta te jeseni Tondach čak dvije utakmice odigrao na svom terenu.

Ipak, sve to nije bilo dovoljno te je Čehulić morao odstupiti, a na klupu je sjeo Dražen Kovjanić koji je odradio pripreme i vodio dvije prvenstvene utakmice, da bi na klupu opet sjeo dvojac koji je klub uveo u viši rang, ovoga puta u izmijenjenim ulogama.

Zaista malo čudno, pa čak i apsurdno, da se u tako kratkom vremenu u jednom klubu izmjeni toliko trenera (četiri, a sada dolazi peti). Je li ovdje u pitanju takozvana šok terapija? Neću previše ‘filozofirati’, već ću iznijeti kratak zaključak jedne stručne analize čije je istraživanje trajalo nekoliko godina, a potpisao ju je norveški profesor Jan Ketil Arnulf.

– Nakon dugogodišnjeg istraživanja i analiza, došli smo do saznanja da dva kluba koja su imala lošije rezultate od očekivanih, zapravo izglednije šanse za konačan uspjeh ima klub koji stane iza trenera i pomogne mu da prođe kroz teško razdoblje. Nakon osam odigranih utakmica i kraja efekta šok terapije, klub koji je dao podršku treneru, na uzorku od sljedećih 15 utakmica osvaja 2,87 bodova više od kluba koji je promijenio trenera. Ta brojka je u nogometu vrlo značajna kad se odlučuje o promociji ili ostanku. Isto tako za momčad s iznimno lošim rezultatima kroz dulje razdoblje, promjena trenera umjesto promjene načina vođenja kluba ima gotovo nikakav efekt – stoji u Arnulfovoj analizi.

Nadam se da će ova šok terapija u Tondachu demantirati tu analizu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba