I jedan i drugi napuhali su preko dva promila

Luka i Vlado mortus pijani sjeli na traktor. Sletjeli su u kanal, Luka dobio ogromnu kaznu

Objavljeno: 12.03.2024. zagorjeinternational

Mrtvi pijani Luka i Vlado sjeli su na traktor nakon cjelodnevnog opijanja, no nisu daleko stigli, prenosi Danica.

Kako se navodi u presudi, sve se dogodilo lani u srpnju nešto prije 16 sati u mjestu Dolina u općini Vrbje kod Nove Gradiške. Luka je upravljao traktorom bez kabine i s košarom pod utjecajem alkohola od 2,5 promila, a Vlado je sjedio kraj njega s 2,2 promila.

Luka je u jednom trenutku prešao na lijevu prometnu traku, a nakon toga i na travnatu površinu, nakon čega je traktorom sletio u odvodni kanal, gdje je došlo do prevrtanja traktora na desnu bočnu stranu, stoji u presudi.

Luka je vozio bez vozačke, kažnjen je s čak 3000 eura

Luka je u nesreći zadobio prijelom palčane kosti, a Vlado je lakše ozlijeđen. Luka nije imao vozačku te nije smio prevoziti Vladu jer je traktor, inače u vlasništvu Vlade, registriran za samo jedno mjesto za sjedenje.

Nakon obrade u novogradiškoj bolnici odmah su pušteni kući, no Luku je zato sreća napustila na suđenju na kojem se nije htio pojaviti.

Ovih je dana proglašen krivim i osuđen na čak 3000 eura kazne plus oko 170 eura troškova prekršajnog postupka. Dobio je i šestomjesečnu zabranu upravljanja traktorom. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

– Pri odmjeravanju vrste i mjere kazne, uzete su u obzir sve okolnosti, a osobito stupanj krivnje vozača, težina prekršaja, njegovo ponašanje nakon počinjenih prekršaja, te okolnost da dosad nije osuđivan za djela koja mu se stavljaju na teret – zaključio je prekršajni sudac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba