Nastavljeno suđenje Mamićima za izvlačenje novca iz Dinama. Svjedočio Pranjić

Sjeća se da je dobio 50.000 eura na ruke, ali ne sjeća se od koga

Objavljeno: 11.03.2024. zagorjeinternational

Nastavljeno je suđenje braći Mamić za izvlačenje novca iz Dinama, a danas su na klupi bili bivši član Izvršnog odbora Bogdan Tihava te bivši igrači Danijel Pranjić i Mathias Chago.

Tihava je na početku rekao kako ne zna ništa o koruptivnim radnjama, dok se Pranjić prisjetio sezone u Dinamu od ljeta 2004. do ljeta 2005. godine koja, kako kaže, nije bila bajna.

– Financijska situacija nije bila najbolja, a ni mi igrači nismo dobro odigrali sezonu. Odlučio sam otići u Heerenveen u Nizozemsku. Dinamo mi je dugovao nekakav novac, ali ja sam to oprostio. Nisam siguran koliko sam novca dobio u Dinamu, znam samo da sam prvu ratu dobio pri dolasku. Ugovor je bio 300.000 eura za prvu godinu, a za drugu i treću po 100.000 eura. Ugovorne rate sam dobivao na ruke, a mislim da sam neke manje novčane iznose dobivao na račun – rekao je Pranjić, prenosi Index.hr.

Dodao je i da nije siguran je li mu Mario Mamić davao rate koje je imao dogovorene s Dinamom. Nadalje, rekao je da mu je mjesečna plaća isplaćivana na račun, a ugovorne rate dobivao je u gotovini. 

Pokazane su mu tri potvrde iz kojih proizlazi da je dobio po 50.000 eura u gotovini od Zdravka Mamića, a potvrdio je kako je potpis na potvrdama njegov, ali tvrdi kako novac nije dobio od Z. Mamića.

– Dobijete 50.000 eura na ruke, ne možete se sjetiti od koga, a znate da nije Zdravko Mamić – upitao je sudac Pranjića. 

– Ne mogu se sjetiti. Možda mi ih je predao Mario Mamić, možda Damir Jozić, nisam siguran, ali Zdravko Mamić nije sigurno – odgovorio je bivši nogometaš. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba