Nastavak je to projekta na području Jesenja

‘ZAŽELI ZA JESENJE’: Općina dobiva gotovo pola milijuna eura

Objavljeno: 09.03.2024. zagorjeinternational

Odlične vijesti stigle su u Općinu Jesenje!

Naime, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je petu odluku o dodjeli 126,1 milijuna eura bespovratnih sredstava u okviru četvrte faze projekta ‘Zaželi – prevencija institucionalizacije’, a dio tih sredstava stiže i u Jesenje.

Kvalitetnom prijavom projekta ‘Zaželi za Jesenje’, Općini je za provedbu dodijeljeno 495.000 eura. Nastavak je to projekta na području Jesenja u sklopu kojeg će se i ovoga puta zaposliti deset žena koje će skrbiti o 60 korisnika.

Načelnik Cvrtila: Vidjeli smo da možemo samostalno

Zadovoljstvo projektom istaknuo je i načelnik Dario Cvrtila.

– Općina Jesenje ponovno ide u taj projekt i to samostalno. U prethodnim fazama išli smo s Crvenim križom gdje je suradnja bila odlična, ali u prethodnom razdoblju smo se sami okušali kako bismo vidjeli jesmo li u mogućnosti to operativno sprovesti. Vidjeli smo da možemo i zbog toga smo se ponovno prijavili u četvrtu fazu – rekao je načelnik Cvrtila te dodao kako ga veseli što ovoga puta projekt traje tri godine.

– Iznimno smo zadovoljni s tim projektom i sada nas očekuje trogodišnji projekt kojemu se veselimo i mi i korisnici i potencijalne žene koje će raditi. Iskustva su odlična, naše gerontodomaćice su od velike pomoći i sve to zajedno je jedan hvalevrijedan projekt – zaključio je Cvrtila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba