Bad blue girl

Podignuta anonimna kaznena prijava protiv predsjednice Uprave Dinama Vlatke Peras

Objavljeno: 09.03.2024. zagorjeinternational

Anonimno je podignuta kaznena prijava protiv Vlatke Peras, predsjednice Uprave Dinama, i još dvije osobe. Riječ je o njenom bliskom prijatelju i zaposleniku kluba Draženu Miličeviću te Zvonimiru Noršiću, vlasniku firme Base Connection koja je poslovala s Dinamom, piše Index

Prije dva dana upravo je portal Index objavio članak u kojem su pisali o poslovima i odnosima između Dinama i spomenute tvrtke te ugovorima koje je supotpisivala Peras, a za koje anonimni prijavljivač smatra da su bili štetni za klub. Za Peras je ovo samo jedan u nizu pravosudnih problema. 

Naime, pri kraju je istraga o aferi SMS. U njoj je bivši policijski informatičar Franjo Varga osuđen na tri i pol godine zatvora, a njegov pomagač Blaž Curić na dvije godine zatvora. Vargi se dokazalo da je lažirao SMS poruke za Zdravka Mamića i Ivana Turudića, koje su predstavljene kao poruke visokih dužnosnika USKOK-a kako bi se kompromitirao postupak protiv bivšeg šefa Dinama. 

Bivši zaposlenik Dinama Bruno Hotko je kao svjedok pokajnik u postupku svjedočio da je, po nalogu Zdravka Mamića, kupovao Vargi jacuzzije i mobitele na Dinamov račun. Jedna od osumnjičenih je u tom postupku i Peras, kao i njen prethodnik Igor Kodžoman. Peras u prilog ne idu ni svjedočenja da je za Zdravka Mamića nosila mito u kuverti osječkim sucima, a akteri maksimirske politike ovih dana javljaju da je u zadnje vrijeme sve rjeđe viđaju. 

Maksimirski izvori javljaju i kako je Peras, uz blagoslov Mirka Barišića, sebi u ožujku 2023. godine, u jeku velike borbe za Dinamo i odlaska Krešimira Antolića iz kluba, povećala plaću sa sedam na 15.000 eura. 

Problem je nastao jer je sve navodno odrađeno izvan protokola, odnosno bez potvrde Izvršnog odbora, koji je jedini nadležan donositi takve odluke o članovima Uprave. Dinamo, u međuvremenu, skriva plaću svoje predsjednice i smatra da je ona zaštićena uredbom o zaštiti osobnih podataka. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba