Dobio je 4,5 godine zatvora

UŽAS: Mladić spolno zlostavljao svoje nećake stare 9 godina

Objavljeno: 13.05.2024. zagorjeinternational

Mladić (23) sa šireg zagrebačkog područja osuđen je na 4,5 godine zatvora zbog spolnog zlostavljanja dvojice malodobnih nećaka. 

Sve se dogodilo još 2016. godine kada je on imao 16 godina. Njegov stariji nećak je tada imao 9 godina. Mlađeg je zlostavljao kad je imao 20 godina, a žrtva također 9, piše Danica.hr.

Navodi se da je to činio u više navrata i na različitim lokacijama – u obiteljskim kućama i na moru. Počinio je kaznena djela spolnog zlostavljanja djeteta, i to tri teška kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, isto teško kazneno djelo u pokušaju te kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta.

Uhićen je u kolovozu 2022. godine nakon što su se bratići povjerili obitelji. U istražnom zatvoru proveo je osam mjeseci i to će mu se odbiti od zatvorske kazne.

Zlostavljač je u svojoj obrani priznao počinjenje kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret, žao mu je i kaje se zbog učinjenog.

– Kao olakotno na strani optuženog sud je cijenio njegov prijašnji život, odnosno da je i sam kao dijete seksualno zlostavljan od nepoznatog počinitelja. Bio je izrugivan, ponižavan i odbačen od vršnjaka i bez podrške obitelji u prepoznavanju njegovih psihičkih poteškoća, što je rezultiralo izostankom odgovarajuće pomoći – naglasio je u presudi sudac. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba