Obojica su totalno 'našvasani' skrivili prometne nesreće

MAJKO MILA! Jedan u 10 ujutro napuhao 2,73, a drugi u 15 sati u krvi imao nevjerojatnih 3,18

Objavljeno: 06.03.2024. zagorjeinternational

U Jurjevcu je jučer oko 10 sati došlo do prometne nesreće s materijalnom štetom. Naime, do nje je došlo jer se 67-godišnji vozač osobnog vozila nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, već je u zavoju prešao van ruba kolnika na travnatu površinu. 

Nadzorom je utvrđeno kako je 67-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,73 promila. 

Protiv vozača 67-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1600 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

Potom, isto tako jučer oko 15 sati u mjestu Kebel došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom, vozač 29-godišnjak pod utjecajem alkohola od 3,18 promila sletio je osobnim vozilom zbog nepropisne vožnje u natrag u odvodno kanal. 

Također je i utvrđeno kako je 29-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom prije stjecanja prava, te je uhićen i danas će biti doveden na sud.   

Protiv vozača 29-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 2900 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci. 

Ovim putem zagorska policija je uputila apel na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama te dodala savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol: 

– Ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite – koristit će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost. Koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza, jer će to biti daleko sigurnije, a i jeftinije. Ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag ili pak zamolite nekoga trijeznog da vas odveze. Ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića. Vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu – poručili su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba