Vlasnik 'Kamgrada' ostao je bez fotelje u Dinamu

KAMENSKI: “Barišić mi je zabio nož u leđa”

Objavljeno: 05.03.2024. zagorjeinternational

Izvršni odbor Dinama jučer je objavio listu od 35 imena koji će iz njihove izborne jedinice ući u skupštinu Dinama.

Najveće iznenađenje je da na popisu nema Dragutina Kamenskog, vlasnika tvrtke ‘Kamgrad’, jedne od najvećih građevinskih firmi u regiji. Kamenski je i član Izvršnog odbora Dinama, ali jasno je kako to uskoro neće biti budući da neće biti ni u skupštini. Jedno vrijeme se spominjao i kao kandidat za novog predsjednika hrvatskog prvaka, prenosi Index.

Još sinoć je Dubravko Skender, jedan od članova Izvršnog odbora, kritizirao ponašanje svojih kolega.

– Dogodila se, biram riječi, jedna velika sramota. Ja sam šokiran i razočaran što većina članova IO-a nije glasala po savjesti, nego po unaprijed kreiranom šalabahteru. Kakvu su to poruku poslali članovima kluba, navijačima, široj javnosti kad su prekrižili jednog od najvećih hrvatskih gospodarstvenika, čovjeka kojeg je sam gospodin Barišić zvao da dođe u klub i da mu pomogne u ovom projektu novog stadiona? Kakvu su poruku poslali prekriživši ime gospodina, profesora Vladimira Gašparovića, čovjeka s velikim integritetom koji je nedavno spasio gospodina Barišića od smjene? Bit će sigurno još svega – kazao je Skender.

Kamenski: Ovo je stvarno sramotno

Nakon svega se oglasio Kamenski i jasno poručio:

– Sve što je rekao Dubravko, potpisujem od riječi do riječi. Ne kritiziram svoj neizbor u skupštinu, nego prije svega metodologiju i način kako se to napravilo. Stvarno je sramotno to što su napravili. Doživljavamo situaciju da se umjesto festivala demokracije ljudi biraju metodama iz vremena za koje sam mislio da su odavno prošla. Zvali su me i navijači i Otto Barić, da idem u kandidaturu. Osobno sam razgovarao s Barišićem gdje sam uklonio takvu mogućnost zbog odnosa i poštovanja prema njemu. Moj osobni moralni kodeks nikad ne bi dozvolio da zabijem nož u leđa nekom tko me doveo u klub ili bilo gdje drugdje. Barišić je to meni napravio. Sugerirao bih mu da ne daje lažne izjave jer ja imam šalabahter koji je dijeljen i objavit ću ga javno ako bude trebalo – zaključio je Kamenski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba