Srećom, 46-godišnjak je zadobio lakše ozljede. Napadač (34) je iza rešetaka

SPLIT: Zajedno se napili pa jedan drugoga izbo nožem

Objavljeno: 01.03.2024. zagorjeinternational

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje događaja od 27. veljače na području Splita, a u kojem je 34-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozlijede. Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnji muškarac 27. veljače oko 22.30 sati, nakon što je s oštećenim konzumirao veće količine alkohola, sukobio se s njim verbalno i fizički, te je tijekom sukoba nožem oštećenom nanio dvije ubodne rane u predjelu trbuha, a koje ozlijede su kvalificirane kao lakše tjelesne ozlijede.

– Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnjak na štetu 34-godišnjaka ostvario obilježja kaznenog djela ‘Teška tjelesna ozljeda u pokušaju’ opisano u čl. Kaznenog zakona, te je nakon istraživanja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Također, kriminalističkom istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnjak 27. veljače oko 22.30 sati u alkoholiziranom stanju na javnom mjestu remetio javni red i mir tako što je napao 46-godišnjaka, udario ga je šakom u glavu i vrijeđao ga je pogrdnim riječima, te je na opisani način ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – navodi PU splitsko – dalmatinska. 

Nakon istraživanja, uz optužni prijedlog odveden je nadležnom općinskom prekršajnom sudu. Usvojen je prijedlog policije, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana.

– Nadalje, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnji muškarac posjedovao 0,5 grama droge marihuana i osam bočica metadona ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o  suzbijanju zlouporabe droga radi čega će protiv njega biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog – dodaje se u priopćenju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba