Pogledajte njegovu reakciju

VIDEO: Ivan Turudić šeće Zagrebom, a ekipa iz auta mu dobacuje “Di si radosti”

Objavljeno: 29.02.2024. zagorjeinternational

Na snimci koja se proširila društvenim mrežama može se ćuti “Di si radosti”, što su viknuli muškarci iz automobila na zagrebačkoj Trešnjevci prema izabranom glavnom državnom odvjetniku Ivanu Turudiću, na što je on nevoljko pogledao prema njima i nastavio dalje. 

Kako podsjeća Index, riječ je o porukama koje su izmjenjivali, danas šef DORH-a, Ivan Turudić i nekad moćna HDZ-ovka Josipa Rimac. 

Otkrivene su stotine poruka koje je Turudić razmjenjivao s Rimac. Sadržaj mobitela Josipe Pleslić (prije Rimac), koje je USKOK zaplijenio, svjedoči da su tijekom godina, sve do njezina uhićenja 29. svibnja 2020. godine, sudac Turudić i ona razmijenili više stotina poruka i telefonskih poziva te se susreli više puta. Neki od susreta dogodili su se i na Županijskom sudu u Zagrebu. 

Prepiska koju je objavio Jutarnji list, ukratko, pokazuje da je njihov odnos sasvim drukčiji od onoga kako ga Turudić predstavlja. Pokazuje i da te susrete nije inicirala samo ona, već i on, i to čak više nego ona. Poruke otkrivaju i da se Rimac s Turudićem sastajala zbog konkretnih predmeta vođenih na tome sudu, da je od njega znala tražiti i pravne savjete, ispijala kavu sa sutkinjom koju je nazivala “mojom i tvojom”, ali i da je on od nje ponekad tražio usluge. 

“Di si radosti”, napisala je Josipa Rimac tadašnjem predsjedniku Županijskog suda u Zagrebu Ivanu Turudiću. “Di si lipa”, odvratio je on njoj.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba