Otkriveno zašto je ubojica mladog Luke pretučen u splitskom zatvoru

Objavljeno: 29.02.2024. zagorjeinternational

Iako je Ante Rušić (31), koji je osumnjičen za ubojstvo 22-godišnjeg Luke Bančića u Splitu, sam izjavio da je pao s kreveta i tako ozlijedio čeljust i glavu, njega su u ćeliji splitskog zatvora na Bilicama iscipelarili cimeri u sobi s kojima je bio smješten, doznaje Jutarnji list.

Već po dolasku, nakon što mu je određen istražni zatvor u Bilice, došlo je do sukoba s ostalim zatvorenicima s kojima je bio smješten jer im je krao cigarete i nije održavao higijenu. Sve je kulminiralo jučer poslijepodne kad je dobio žestoke batine, zbog čega je doveden u KBC Split gdje su mu liječnici utvrdili ozljede čeljusti i glave. U bolnici su mu ozljede sanirane, a s obzirom na to da se ne radi o težim tjelesnim ozljedama, otpušten je i odvezen natrag u zatvor.

Liječnicima i pravosudnim djelatnicima je rekao da je ozljede dobio kad je pao s kreveta, demantirajući da ga je netko u zatvoru pretukao. Budući da je sam napisao izjavu da je ozljede zadobio prilikom pada s kreveta, neće biti nikakvog postupka protiv odgovornih u splitskom zatvoru. Zbog sigurnosnih razloga danas tijekom dana Rušić će biti premješten u šibenski zatvor, a na Bilicama mu je ostao brat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba