Gostovali su vrhunski stručnjaci i istaknuti profesionalci

‘BACK TO THE FUTURE’: U Poduzetničkom centru KZŽ održan zanimljiv meetup o umjetnoj inteligenciji

Objavljeno: 29.02.2024. zagorjeinternational

Danas je u Poduzetničkom centru Krapinsko – zagorske županije u Krapini održan meetup ‘Futurizam u turizmu i mobilnosti: AI i Blockchain revolucija’, u organizaciji Regionalne energetsko-klimatske agencije (REGEA), EIT Urban Mobilityja i Poduzetničkog centra KZŽ.

Govornici su dali odgovore na neka od gorućih pitanja današnjice: Kako inovativne tehnologije poboljšavaju korisničko iskustvo i doprinose održivosti i efikasnosti? Riječ je o vrhunskim stručnjacima i istaknutim profesionalcima iz područja tehnologije, turizma i mobilnosti, poput Jurice Sabola, Petre Grgasović, Renate Brkić, Maje Brkljačić, profesora Ante Rončevića…

Kako umjetna inteligencija utječe na turizam?

Govornici su istražili i kako umjetna inteligencija (AI) revolucionira mobilnost u turizmu, pružajući istovremeno inovativna rješenja koja unapređuju putničko iskustvo, optimiziraju promet i podržavaju održive prakse.

Govorilo se i o primjeni AI analitike u turizmu, odnosno kako se ona može koristiti za praćenje kretanja posjetitelja na prirodnim i kulturnim lokacijama i omogućiti bolje upravljanje posjetiteljima, a sve u svrhu očuvanja kulturne baštine.

– To je odlična stvar… Ne samo krapinski muzej, nego i sve ostale ustanove, bi dobili puno i poprilično bi napredovali s umjetnom inteligencijom. S pomoću toga možemo razmišljati o novim suradnjama i nekim inovativnim rješenjima – rekao je ravnatelj ‘Muzeja Hrvatskog zagorja’ Jurica Sabol.

Župan Željko Kolar kazao je da su pred nama izazovna vremena.

– Ovo je tema svih tema. Mi kad smo radili strategiju razvoja Krapinsko – zagorske županije i kad smo govorili o zelenom i digitalnom, mi smo dodali pametno, što znači pametno upravljati s modernim tehnologijama. Ako je dobar alat u rukama dobrog majstora, onda je on savršen, no ako je u rukama lošeg majstora, on može biti vrlo opasan. Hoćemo li mi kao ljudi moći naći ravnotežu od onoga što nam pruža umjetna inteligencija, to je ogroman izazov pred svima nama – poručio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba