Već je bio izbornik Austrije, Njemačke i Japana

PRVI STRANAC IKAD: Islanđanin Sigurdsson je novi izbornik hrvatskih rukometaša

Objavljeno: 29.02.2024. zagorjeinternational

Dagur Sigurdsson je novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Ovaj 50-godišnji Islanđanin će tako postati prvi stranac ikad na klupi Hrvatske, a na nju stiže nakon što je dao otkaz na mjestu izbornika Japana, gdje je dosad bio najplaćeniji izbornik na svijetu s godišnjom plaćom od čak milijun eura.

Osim angažmana u Japanu, Sigurdsson je od 2014. do 2017. vodio njemačku reprezentaciju te s njom, nakon 12 godina posta od velikih uspjeha, osvojio naslov europskog prvaka. I sada je bio blizu nje, ali na kraju je ipak ta priča propala pa je bilo sve otvoreno za dolazak u Hrvatsku, prenosi Index.

Kreće borba za Olimpijske igre

Novi izbornik Hrvatske povest će reprezentaciju u borbu za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska će u ožujku u Hannoveru igrati s Austrijom, Njemačkom i Alžirom u sklopu kvalifikacijske skupine 2. Prvi susret igrat će 14. ožujka protiv Austrije, dan ili dva kasnije slijedi utakmica s Njemačkom, dok je dvoboj s Alžirom na rasporedu 17. ožujka.

Plasman na Igre pokušat će izboriti 12 reprezentacija podijeljenih u tri skupine po četiri momčadi, a po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će nastup. Olimpijske igre počinju 26. srpnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba