Kakve su to kontrole na granicama? Očito nikakve...

Mladić (25) preko Interneta iz Kanade naručio kilu ‘trave’ i uredno mu je došla

Objavljeno: 29.02.2024. zagorjeinternational

Živimo u doba Interneta te skoro neprestano izvješćujemo kako dolazi do prijevara tijekom kupovine online. No, slučaj iz Daruvara pokazuje kako je moguće svašta naručiti preko ‘neta’ i dođe vam na kućni prag iz bilo kojeg dijela svijeta. Ipak, nakon nekih paketa vam na vrata može doći i policija.

Naime bjelovarsko-bilogorski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim muškarcem s daruvarskog područja, koji je putem interneta naručio drogu, koju je u poštanskoj pošiljci zaprimio kao odjevni predmet, a u njoj se nalazilo malo manje od kilograma marihuane. 

Policijski službenici su operativnim radom te prikrivenim mjerama i radnjama nadzirali pošiljku i kada ju je 25-godišnjak preuzeo, utvrdili su da se radi o poštanskoj pošiljci pošiljatelja iz Kanade u kojoj su pronađena dva paketa ispunjena suhom biljnom materijom za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi marihuani ukupne težine 960 grama. 

– Na temelju sudskog naloga obavljena je pretraga stana u Daruvaru kojeg koristi 25-godišnjak, u kojem je pronađena još manja količina hašiša, staklenka s poklopcem unutar koje se nalazila manja količina amfetamina, dvije precizne digitalne vage s tragovima droge, potom jedno prijenosno računalo za koje se sumnja da je korišteno za počinjenje kaznenog djela. Sva oduzeta droga će biti proslijeđena u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić“ u Zagrebu na toksikološko vještačenje – kazali su iz PU bjelovarsko-bilogorske dodajući kako je osumnjičeni 25-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kazneno djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Ovim prilikom Policija je izdala važno upozorenje koje prenosimo u cijelosti. 

– Nastavljen je negativan trend zabilježen kod konzumacije produkata konoplje koji su špricani zabranjenim sintetskim i polusintetskim tvarima kojima se pojačavaju psihoaktivni učinci droge, što predstavlja određeni zdravstveni rizik, pogotovo kod djece i mladih jer svi negativni učinci po zdravlje takvih tvari nisu do kraja istraženi – poručili su. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba