Načelnik Jutriša najavio još jednu mjeru

HUM NA SUTLI: Odobreni svi zahtjevi za pomoć mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja

Objavljeno: 29.02.2024. VH

Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša donio je odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za 2023. godinu u sklopu javnog poziva o mjerama za pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji na području općine Hum na Sutli. 

Prema odluci, odobrava se dodjela bespovratnih sredstava u iznosu od po 6636,14 eura za sedam podnositelja zahtjeva.

Pet je zahtjeva odobreno u okviru ‘Mjere 1’, Financijska pomoć mladoj obitelji pri kupnji stambenog objekta radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području općine Hum na Sutli, a dva su odobrena u okviru ‘Mjere 2’, Financijska pomoć mladoj obitelji pri izgradnji stambenog objekta radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području općine Hum na Sutli. 

Kako nam je rekao načelnik Jutriša, iako je bilo planirano dodijeliti osam potpora, dodijeljeno ih je sedam, odnosno, potpore su dobili svi koji su se javili. Najavio je i novu mjeru koja trenutno čeka na odobrenje.

– Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća smo donijeli odluku da ćemo ići s još jednom mjerom za mlade obitelji u sklopu koje ćemo dodijeliti 2600 eura mladim obiteljima koje već u vlasništvu imaju svoju nekretninu na području Huma na Sutli, a sada na njoj planiraju adaptaciju ili rekonstrukciju. Odluku smo donijeli, sredstva u proračunu smo osigurali, a mladi će se na tu mjeru, kada izađe, moći javiti tijekom tekuće godine – dodao je načelnik Jutriša.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba