‘Pao’ još jedan kućni apotekar koji je bio dobro oboružan

NA SIGURNOM: Zagrebački diler (44) držao drogu u zamrzivaču – pokraj piceka

Objavljeno: 21.02.2024. zagorjeinternational

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama. 

Tereti se da je nabavljao veće količine amfetamina koji je prepakiravao i miješao s punilima radi povećanja mase te s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i ventilaciju zraka, stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio te iste konoplje, koju je potom prepakiravao u stanu na području zagrebačkih Gajnica, te ju tako pripremljenu dalje preprodavao na ilegalnom tržištu. 

U sklopu kriminalističkog istraživanja policajci su u ponedjeljak obavili pretragu stana osumnjičenog te su pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje tipa droga u kojem je uređaj za osvjetljavanje biljaka te uređaji za protok zraka, a u kojem je stvoren uvjet za umjetni uzgoj bilja i u kojem je sveukupno pronađeno zasađeno devet komada stabljika konoplje tipa droga, kao i 28,7 grama konoplje tipa droga u dva različita pakiranja, 40 grama droge amfetamin u tri različita pakiranja, 89 grama punila za povećanje mase u tri različita pakiranja, digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima droge, mikser i posuda za miješanje s tragovima droge. U tom stanu pronađeno je i 15 komada malokalibarskog streljiva kalibra 22. Kao što se može vidjeti i na fotografijama, dio droge skrivao je i u zamrzivaču kraj smrznutog piceka. 

– Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičenik je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku te je kaznena prijava dostavljena Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu biti podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – priopćili su u utorak iz Policijske uprave zagrebačke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba