Za sad nema prodavaonica u Hrvatskoj, no možda je tako i bolje

KINA: Popularni lanac kafića ‘Starbucks’ izbacio kavu s okusom svinjetine – u kratkom vremenu je rasprodana

Objavljeno: 21.02.2024. zagorjeinternational

Lunarna nova godina jedan je od najvećih godišnjih praznika u Aziji. Na novogodišnjim gozbama poslužuju se razni specijaliteti, koji se mogu razlikovati od regije do regije, no na gotovo svakom blagdanskom stolu naći će se pirjana svinjetina, prenosi Telegram

Starbucks, popularni lanac restorana poznat po raznovrsnim kavama, u čast ovom kineskom jelu u Kini je počeo prodavati – svinjski latte, piše CNN. 

Kava s okusom svinjetine brzo je postala popularna na kineskim društvenim mrežama, a brojni su ljudi iskazali znatiželju da probaju ovo piće, dok su drugi skeptični i ukazuju na visoku cijenu pitajući se zašto bi pili kavu s okusom umjesto jeli pravu pirjanu svinjetinu. 

– Za 67 juana (oko 8,64 eura) mogao bih pojesti tanjur pirjane svinjetine, a zatim otići u Luckin i popiti dvije kave s mlijekom – napisao je jedan korisnik kineske mreže Weib. 

Jiupai News izvijestio je da je piće već rasprodano u jednoj trgovini u Wuhanu, a kupci kažu da je okus “jedinstven”, guste teksture. 

Starbucks je također osmislio i druge nove okuse diljem Kine s blagdanskom temom u veljači, poput macchiata od žižula inspiriranog novogodišnjim kolačima od riže. 

Inače, Kina je najveće tržište brendiranih kafića na svijetu, prema izvješću koje je u prosincu objavio World Coffee Portal, nakon što je prošle godine pretekla Sjedinjene Države. Starbucks je otvorio 785 prodajnih mjesta u toj zemlji 2023. godine, navodi se. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba