Budite oprezni i nemojte voziti pod utjecajem alkohola ili droga!

VIKEND AKCIJA: Zagorska policija kreće u kontrolu, pazite kako vozite!

Objavljeno: 16.02.2024. zagorjeinternational

Policijski službenici će ovaj vikend pojačano nadzirati poštivanje prometnih propisa na području Krapinsko – zagorske županije. Tako će policija od subote od 20 sati do nedjelje do 2 sata provoditi akciju usmjerenu na utvrđivanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Ne sjedajte za upravljač vozila najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića, jer vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu! Iz policije i ovom prilikom apeliraju na sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Policijsko upozorenje

Evo na što policija upozorava vozače:

  • Prilikom vožnje budite maksimalno koncentrirani na promet koji vas okružuje
  • Nemojte koristiti mobitel tijekom vožnje (zakonski je propisano da se ne smije koristiti bez uređaja koji omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku)
  • Vozite na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred vas
  • Poštujte dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagodite brzinu stanju kolnika i osobinama ceste (noć, magla, kiša, zavoj, uspon…)
  • Nemojte ulaziti u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba