Predsjednik HNS-a KZŽ dao podršku radu stranačkih vijećnica i vijećnika, a posebno Valentini Pakračić Jambrek iz Bedekovčine

ŠPLAJT: Apsolutno stojimo iza Valentine, ona samo govori istinu i želi zaštititi svoje mještane

Objavljeno: 08.02.2024. Alen Brodar

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a – Liberalnih demokrata, ujedno i kumrovečki načelnik, Robert Šplajt, izrazio je zadovoljstvo radom stranačkih vijećnica i vijećnika u zagorskim, gradovima i općinama te Županijskoj skupštini, a posebnu je podršku dao općinskoj vijećnici u Bedekovčini, Valentini Pakračić Jambrek.
Ona naime ističe da Općinu Bedekovčina već gotovo dvije godine opterećuje problem financiranja katastarske izmjere K.O. Komor, što je rezultiralo odlukom načelnika Bana o privremenom financiranju općine, a time i direktnom štetom za sve mještane i razvoj općine koji su i prosvjedovali zbog toga, a sve zbog, kaže Pakračić Jambrek, samovolje načelnika Darka Bana i njegove nesuradljivosti s općinskim vijećnicima.

Valentina Pakračić Jambrek

– A zbog čega? Zbog činjenice što načelnik Darko Ban ne želi, ne zna ili nije sposoban raditi u interesu svojih sugrađana i u ovom konkretnom slučaju smanjiti cijenu sufinanciranja građanima u postupku katastarske izmjere. A rješenja postoje – govorila je Pakračić Jambrek u svojim medijskim istupima.

Nije dobro ni za koga

Podsjetimo, načelnik Općine iz redova je SDP-a, a većinu u Općinskom vijeću čini HDZ s koalicijskim partnerima, među kojima je i HNS. Neslaganje načelnika i Vijeća u nekoliko je navrata zadnje dvije godine izazvalo ozbiljnu političku krizu i javna prepucavanja, a upravo traje još jedna jer je načelnik Ban donio je Odluku o obustavi od primjene Proračuna za 2024. godinu.

– To što se događa u Bedekovčini, a to mogu reći i s pozicije jednog općinskog načelnika, definitivno nije dobro ni za koga. Načelnik Ban nije prvi puta u situaciji da ima problema s Općinskim vijećem. Radi se o tvrdoj kohabitaciji i tu on sada možda na krivi način izražava svoja uvjerenja i stavove, koji, ruku na srce, u globalu nisu dobri za mještanke i mještane, kao ni za razvitak Bedekovčine. Vjerujem da bi se sve moglo riješiti konstruktivnim dijalogom. Predloženi amandmani definitivno nisu išli nikome na štetu, dapače. Valentina stoga ima apsolutnu podršku Predsjedništva HNS-a Krapinsko – zagorske županije i mene kao predsjednika. Naravno da i sve njezine medijske istupe i argumente o nezahvalnoj situaciji u kojoj se našla Općina Bedekovčina podržavamo. Ona samo govori istinu i želi zaštititi svoje mještane. Moram reći da to ljudi na terenu prepoznaju, a to su vrijednosti HNS-a koje potičemo i promoviramo čitavo vrijeme – kazao je Šplajt, dodajući da, iako je Pakračić Jambrek u posljednje vrijeme zbog specifične situacije u Bedekovčini došla u medijski fokus pa se trenutno malo više ističe, njegovu podršku imaju i svi drugi stranački vijećnici.

Robert Šplajt

Vrijednosti HNS-a

– HNS ima vijećnice i vijećnike u gotovo svakom zagorskom gradu i općini, koji uviđaju potrebe i interese svojih sugrađana i lokalnih zajednica. Stojimo iza svih njihovih akcija jer sve su one usmjerene dobrobiti društva u cjelini. U nekim gradovima i općinama to tamošnji čelnici nažalost nekad ne prepoznaju, međutim, upravo zato su tamo naše vijećnice i vijećnici, koji to jako dobro prate i svojevrsni su korektiv, na dobrobit zajednice u kojoj žive – zaključio je Šplajt.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba