Borba koja traje već više od trideset godina

Lancem se vezala za palmu u Splitu: “Oteli su mi stan, ostajem ovdje do smrti”

Objavljeno: 08.02.2024. zagorjeinternational

Vanja Šimleša je Splićanka čija je borba počela prije više od trideset godina kada je rješenjem o eksproprijaciji srušena zgrada sa sedam stanova u korist izgradnje zgrade ‘Muslimanke’ u Ulici Domovinskog rata.

“Imala sam vlastiti stan, 1/1”

Danas je Vanja svoju borbu nakon godina sudova i molbi dovela izravno pred zgradu splitske gradske uprave, gdje se lancima vezala za palmu, prenosi Dalmacija Danas.

– Imala sam vlastiti stan, 1/1, u privatnoj kući. Grad Split je rušio tu kuću da bi dao tri zadruge, srušila se naša kuća da bi se izgradila ‘Muslimanka’. Meni je za moje vlasništvo dat stan na plaćanje mjesečne stanarine, to sam dobila za svoje vlasništvo – kaže gospođa Vanja.

Išla je po sudovima, ali uzalud.

“Stvarno se neću maknuti”

– Grad Split je toliko lagao i muljao da su nas svi sudovi odbili i da sam ja sve izgubila. Ja sam rekla i napisala sucima da ni ludi iz ludnice ne bi svoj vlastiti stan dali za stan s podstanarstvom. Tko bi to učinio? Nitko! Prema tome, sve sam vam s tim rekla – nastavlja ogorčena Vanja.

Pred splitskom gradskom upravom je jutros od 7 sati i kaže da je spremna ostati do kraja.

– Stvarno se neću maknuti. Ovdje su mi lijekovi, tablete protiv tlaka, imam vodu… Spremna sam do smrti ostati pa neka me bace u more. Nisam ništa ni zaslužila. Pošten si, vrijedan si, nisi krao ni lagao. Čovjek je ogorčen kad tako živi, a vidi samo da je okolo laž i prevara – poručuje Vanja.

Kaže da je Grad Split upoznat sa situacijom.

– Uhvatila sam Puljka u Ulici Braće Santini i on me uputio na gospođu Đerek. Ja sam poslala pismo, koje je došlo kod gospođe Igorke Bonačić. Ja sam ju kontaktirala telefonom i ovim riječima mi je rekla: ‘Gospođo, ja vidim da ste vi puno oštećeni, ali ne možete ništa’ – zaključuje gospođa Vanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba