‘Nema odustajanja i nema stajanja - prije ljeta spomenik mora biti postavljen’

Imotski dobiva novi spomenik od velikog značaja za građane – repliku Mercedesa ‘Minike’

Objavljeno: 08.02.2024. zagorjeinternational

Dugo očekivana realizacija projekta postavljanja kamenog spomenika imotskim gastarbajterima u obliku kultnog Mercedesa 115-ice ulazi u završnu fazu, piše Pixsell.  

Majstorski izrađeni dijelovi popularne ‘Minike’ nastali su u radionici kipara Mislava Rebića te se uskoro planira njihovo spajanje. Već s početkom idućeg mjeseca gotovo svi dijelovi kamene replike Mercedesa bit će spojeni na samoj lokaciji spomenika, prenosi Index

Prije nekoliko dana u sklopu projekta započela je i likovno-kiparska kolonija koju je organizirao mladi i talentirani umjetnik Roko Rebić, okupljajući studente likovnih akademija iz Hrvatske i inozemstva. 

Inicijativa za postavljanje spomenika potekla je od velikog ljubitelja i kolekcionara Ivana Topića Note, koji je odlučio ovjekovječiti epohu imotskog čovjeka kroz gastarbajterski rad u Njemačkoj. 

– Nakon pauze nastavili smo intenzivno raditi s nekoliko europskih kolonija kipara. Nema odustajanja i nema stajanja. Prije ljeta spomenik mora biti postavljen – rekao je Ivan Topić Nota. 

Spomenik će biti vjerna kamena replika Mercedesa 115 u prirodnoj veličini, modela iz 70-ih godina prošlog stoljeća, baš onakvog kakav su Imoćani vozili dok su se vraćali kućama s rada u Njemačkoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba