Gradonačelnica Cividini održala sastanak s predsjednicima gradskih kotara i mjesnih odbora

Mjesne odbore Čakovca ove godine očekuju veliki radovi

Objavljeno: 04.02.2024. zagorjeinternational

U Gradskoj vijećnici Čakovca, predsjednice i predsjednici gradskih kotara i mjesnih odbora, održali su radni sastanak s gradonačelnicom Ljerkom Cividini te resornim pročelnicima upravnih odjela Grada, s temom ulaganja i financiranja raznih aktivnosti u mjesnoj samoupravi.

“Bez utega”

Kako je u uvodu istaknula gradonačelnica, 2024. godina bit će prva u kojoj se investicije mogu ugovarati bez “utega“ neplaćenih obveza iz prethodnog razdoblja. Mnogi su projekti bili “na čekanju“ duže vrijeme, a potrebno ih je što prije realizirati. Mnogi od njih završit će se već u ovoj godini.

U Ivanovcu se uređuju biciklističke staze i autobusno stajalište, a u planu je i obnova poda i nabavka dijela novog u Društvenom domu te saniranje prostora koje koriste udruge. Zamijenit će se i krovište na Sportskom domu, te postaviti primjereni objekti za potrebe svlačionica i sanitarija sportaša. U tijeku je izrada projektne dokumentacije za uređenje pješačke staze u Ulici Gornji Vidovec. Također, uređenjem raskrižja kod Grabanice u Ivanovcu spojit će se pješačke staze između Štefanca i Ivanovca, a plan je i izgraditi biciklističku stazu i autobusno stajalište Štefanec – Ivanovec.

Sam Štefanec pak će u 2024. godini dobiti uređenu i opremljenu novu šetnicu, urbanu opremu te dječje igralište. U tamošnjem društvenom domu će se sanirati podovi sanitarnog čvora te urediti okoliš. U Mihovljanu se nastavlja sanacija tuševa u prostorima nogometnog kluba, te uređenje dvorane za stolni tenis. Ove godine završit će se i posljednja faza rekonstrukcije Prvomajske ulice i u cijelosti rekonstruirati cesta od ovog naselja do Novog Sela Rok.

U Novom Selu Rok će se urediti dio ograde oko rukometnog igrališta, odraditi nužni zahvati na sportskom domu te izgraditi i postaviti nadstrešnica, kao i koš za košarku. U Slemenicama će se kupiti nedostajuća oprema u tamošnjem društvenom domu i postaviti dodatna rasvjetna tijela, čime će završiti veliki projekt obnove doma i njegovo potpuno stavljanje u funkciju.

Nakon završetka radova na državnoj cesti, dovršit će se radovi na raskrižju kao i odvojcima od Slemenica prema Krištanovcu. U planu je izrada projektne dokumentacije za dionicu od Krištanovca do Slemenica, dok će se nastaviti radovi u Krištanovcu na dijelu prometnice od kapelice prema nogometnom igralištu. Uredit će se i kuhinja u društvenom domu te dodatni prostor za udruge u tamošnjoj područnoj školi. Žiškovec je već godinu i pol dana bogatiji za nove prostore, a radovi na obnovi lugarnice i dalje se nastavljaju, pa je lani sanirano krovište. Ove godine uredit će se priključci te stolarija, na zadovoljstvo svih udruga, prvenstveno tamošnjeg kud-a. U društvenom domu također će se sanirati instalacije, a na sportskom domu terasa, kuhinja i podloge.

U Mačkovcu nas ove godine očekuje rekonstrukcija prometnica na ulazu u mjesto iz smjera Čakovca. S obzirom da su u 2023. godini postavljena nova igrala i osmišljen prostor novog dječjeg igrališta u Mačkovcu, u ovoj godini postavit će se antistres podloge i završiti radovi na veselje najmlađih. U dvorani društvenog doma zamijenit će se dotrajala stolarija i dodati grijaća tijela, uz obnovu klimatizacijskog sustava.

Savska Ves pak će u sportskom domu dobiti obnovljene svlačionice i tuševe, a planira se i projektiranje nadstrešnice. Lani je u tom dijelu mjesta uređen pristup Zvjezdarnici, posađena nova stabla te su prostore dobili i članovi Radio kluba Međimurje. Ove će se godine oslikati novi prostori, te nabaviti nova oprema za Vatrogasni i društveni dom Savska Ves.

Stanovnicima tzv. dravskog bazena posebno je važna informacija kako je napokon pokrenuta izrada projektne dokumentacije izgradnje rekonstrukcije prometnice biciklističke staze, ali i rasvjete, na dionici od Savske Vesi prema Totovcu. Sanirat će se i prometnica prema Totovcu iz smjera Vularije. U tom mjesnom odboru obnovit će se namještaj u društvenom domu, a pokrenuti i postupak planiranja trase buduće zaobilaznice ovog naselja.

U Šandorovcu je u planu zamjena pokrova krovišta na društvenom domu uz uređenje kata na sportskom domu. U Novom Selu na Dravi zamijenit će se dio stolarije te obnoviti kuhinja i hodnik u društvenom domu, dok će se na sportskom domu obnoviti zidovi, stropovi i sanitarni čvor. U Kuršanec Lugu se za uređenje pješačko – biciklističke trake uz prilaznu prometnicu rješavaju imovinsko – pravni odnosi. U Proračunu pak su za naselje Kuršanec osigurana sredstva za rekonstrukciju kuhinje i dodatno opremanje društvenog doma. Zamijenit će se i ograda kod nogometnog igrališta i djelomično stolarija na tamošnjem sportskom domu.

Brzi Internet

Na području mjesnih odbora intenzivno se razgovara o uvođenju brzog interneta, na lokacijama gdje to dopuštaju uvjeti HEP-a. Ujedno je spremna projektna dokumentacija za rekonstrukciju i obnovu vatrogasnih domova u Ivanovcu i Kuršancu, odnosno izgradnju Regionalnog vatrogasnog centra u Štefancu, s obzirom na najave za raspis natječaja. Naravno, tu je i niz manjih investicija koje se tijekom godine obavljaju u sklopu redovitog i investicijskog održavanja.

Također, u Gradskom proračunu osigurana su i sredstva za poticanje društvenog i javnog života u mjesnoj samoupravi. Javni poziv za kulturne sadržaje u Gradu Čakovcu u svojoj je završnoj fazi, a osigurana sredstva za sport dodijelit će se putem poziva koji raspisuje Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca. Za tu je namjenu osigurano 285.000 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba