GDJE JE NESTAO TROKUT? Otkriven razlog nestanka velikog bureka iz mnogima omiljene pekare, ali i kad bi se mogao vratiti

“Susrećemo se s deficitom radno sposobnih burek majstora – s obzirom na to da se rade ručno, ne trpe odsustvo djelatnika”

Objavljeno: 04.02.2024. zagorjeinternational

Čitatelji rubrike Škrtica Jutarnjeg list primijetili su kako u pekari ‘Dubravica’ već neko vrijeme u ponudi nema velikog bureka s mesom, nego samo sa sirom pa su im se obratili kako bi saznali gdje je nestao njihov omiljeni proizvod. 

– Već neko vrijeme moguće je kupiti veliki burek sa sirom, dok onog s mesom nema, ali istovremeno je dostupan mali burek i od sira i od mesa. Pitao sam u jednoj poslovnici i rekli su mi da nemaju dovoljno radne snage za veliki burek s mesom, što mi je neobično jer imaju mali burek s mesom i veliki trokut sa sirom. Dakle, očito imaju ljude koji znaju raditi veliki burek pa zašto onda nema velikog trokut bureka s mesom – čudi se jedan čitatelj. 

U Dubravici su pojasnili kako je doista problem u nedostatku radne snage. 

– Već gotovo šest mjeseci susrećemo se s deficitom radno sposobnih burek majstora unutar našeg tima. S obzirom na to da se veliki burek sir i veliki burek meso kod nas proizvode ručno, ti proizvodi ne trpe odsustvo djelatnika i u jednom trenu je donesena odluka da možemo, barem neko vrijeme, proizvoditi samo burek sir. Burek meso povremeno isporučimo u maksimalno tri veće poslovnice –  pojasnili su iz Dubravice te dodali kako se mali motani bureci se proizvode strojno i njihova proizvodnja teče kontinuirano. 

Dodali su i kako trenutno rade na edukaciji novih burek majstora. 

– Pokušaji zapošljavanja burek majstora nisu dali rezultate jer se radi o izrazito deficitarnom zanimanju. Ponosni smo na kvalitetu naših bureka te se nadamo da ćemo tijekom 2024. krenuti proizvoditi i veliki burek meso – poručili su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba