Velika novost na našim prostorima. Svakako vrijedi doći

Ove nedjelje Stubaki i Jezero Jarki domaćini su prve ciklokross utrke u Zagorju

Objavljeno: 02.02.2024. zagorjeinternational

Stubaki su poznati po svojoj aktivnoj zajednici i strasti prema svim sportovima te će ove nedjelje biti domaćin svoje prve ciklokros utrke. Biciklisti iz regije pripremaju se za uzbudljivo natjecanje koje uz puno zabave ipak traži snagu, brzinu i puno vještine na stazi koju je osmislio višestruki nacionalni prvak – lokalni biciklist Viktor Potočki. 

Događaj, koji organizira TZO i Općina Stubičke Toplice, označava novost na ovim prostorima jer donosi dinamični svijet ciklokrosa gdje biciklisti prolaze kroz različite terene, uključujući blato, travu, prepreke i tako sve do cilja. Utrka je kružnog tipa i vozi se na vrijeme. Djeca i mladi vozit će 20, a odrasli 40 možda kratkih, ali zato vrlo intenzivnih minuta.

– Uzbuđeni smo što po prvi put dovodimo Cyclocross u Stubake. To je fantastična prilika da pokažemo entuzijazam našeg grada za sportove na otvorenom i stvorimo nezaboravno iskustvo za sudionike i gledatelje – rekao je u ime organizatora načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak. 

Nije rijetkost da biciklisti – ciklokross entuzijasti iz naših krajeva u ovo doba godine odlaze u Belgiju i Nizozemsku na ciklokros utrke svjetskog kupa, a sad i vi imate priliku vidjeti nešto slično i u svom kraju.

– Naša utrka je već sada privukla preko 50-ak biciklista svih profila. Od iskusnih profesionalaca do lokalnih entuzijasta, uz ponajviše djece i mladih dodajući utrci pravi natjecateljski duh. Pozivamo gledatelje da se pridruže u što većem broju bodriti natjecatelje i uživati u krasnom sunčanom danu na otvorenom – pozivaju organizatori.

Iako rekreativna, ovo je ipak utrka koja obećava dobro natjecanje iskazujući predanost Općine promicanju aktivnog i zdravog načina života. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba