GORNJA STUBICA: Prihvaćena odluka o promjeni načina odvoza komunalnog otpada

“Nažalost, poskupljenje ipak nismo mogli izbjeći, no neće biti toliko kao u prvotnom prijedlogu”

Objavljeno: 31.01.2024. zagorjeinternational

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Gornje Stubice prihvaćena je odluka o promjeni načina odvoza komunalnog otpada. Načelnik Jasmin Krizmanić pojasnio je kako su prošle godine dobili zahtjev od strane Eko-flora za povećanjem cijena, a koje su u odnosu na postojeće bile duplo veće. 

 – Trajali su pregovori i u konačnici smo uspjeli dogovoriti da bi išli na smanjenje odvoza i to na tri odvoza tijekom mjeseca, umjesto četiri, kako bi to povećanje bilo što manje za građane. Cijene će biti veće u odnosu na postojeće, no ne tolike kao u prvotnom prijedlogu poskupljenja. Nažalost, poskupljenje ipak nismo mogli izbjeći jer imamo jedinog koncesionara za ovo područje – rekao je načelnik Krizmanić u razgovoru za Radio Stubicu, te dodao: 

– Važno je za naglasiti da se kod drugog odvoza osnovna cijena umanjuje za 25 posto od varijabilnog dijela, a treći odvoz za 36 posto. Potencira se što više odvoza – poručio je. 

Dakle, od 1. veljače bit će tri odvoza mjesečno, a koncesionar će dostaviti i raspored u kojim terminima će taj odvoz biti. Rekao je i da su cijene komunalnog otpada na području JLS gdje je koncesionar Eko-flor, gotovo ujednačene, da su razlike male, koji cent gore ili dole. Gornja Stubica kreće i u izgradnju reciklažnog dvorišta. Za ovaj su projekt dobivena sredstva u iznosu od 651.800 eura, odnosno 84,99 posto ukupno prihvatljivih troškova od Ministarstva gospodarstva. Reciklažno dvorište gradit će se unutar Poslovne zone Gornja Stubica i velika je investicija u ovoj godini i bitna jer će građani imati gdje dovoziti glomazni otpad, a što bi u konačnici trebalo i smanjiti broj divljih odlagališta.  

Što se tiče komunalnih radova u tijeku je asfaltiranje cijele ulice Augusta Šenoa, a rok za završetak je ožujak. Nakon završetka zimskog održavanja, očekuje se i potpisivanje ugovora s izvođačem radova za nastavak uređenja Spomen hiže Rudolfa Perešina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba