Obrtnička komora Međimurja jedna je od najaktivnijih u Hrvatskoj

ČESTITKE! Dodijeljeno 40 novih majstorskih diploma za 37 obrtnika

Objavljeno: 31.01.2024. zagorjeinternational

Obrtnička komora Međimurja, jedna od najaktivnijih u Hrvatskoj, proteklog je vikenda održala svečanu dodjelu majstorskih diploma, kojih je u ovom ciklusu dodijeljeno ukupno 40 za 37 kandidata i 20 zanimanja. 

I ove godine, najviše kandidata – njih 25 – dolazi iz Međimurske županije, sedam iz Varaždinske županije, a preostali su iz Krapinsko – zagorske, Zagrebačke i Primorsko – goranske županije, dva kandidata su iz Njemačke, a najveći interes je vladao za polaganje majstorskih ispita za autoservisera, bravara i strojobravara. 

Trojica majstora položili su ispite za majstorski status u dva zanimanja. 

Do sada je putem Obrtničke komore položeno više od 900 majstorskih ispita. Na području Međimurske županije trenutno posluje više od 1600 obrta, po čemu je Međimurje primjer kvalitetnog ulaganja u najvažniju granu gospodarstva, a Županija godinama podupire rad Obrtničke komore, te zajedno sa gradovima i općinama stipendira učenike koje se obrazuju za deficitarna zanimanja. 

Majstorske diplome na svečanosti primili su autolimar Lovro Jurec, autoelektričar Zoran Novak, autoserviser Slavko Jevtić, Zoran Novak, Dejan Medlobi, Dominik Kretić-Gonzi i Stjepan Zvonarek. Slijede bravari Miroslav Sabol, Vedran Mavrek, Nikola Kolmanić, Luka Bermanec, Tomas Makar, Dejan Kečkeš, Luka Toplek, Bojan Toplek, potom je majstorsku diplomu za elektroinstalatera primio Mateo Sutnjak, za frizera Patrik Brisar, za kozmetičarku Tihana Valjak, za krojačicu ženske odjeće Tihana Habek Jalkovec, za limara Dario Mesarić, za mesara Marijan Jug, Kruno Trstenjak i Marko Mihoci, za natkonobara Patrik Tomašić, za očnu optičarku Snježana Bačanek Bočadir, za pedikerke Sandra Vrbanić Pleš i Ivana Stanković, za pekara Dražen Bujanović, za plinoinstalatera Ivan Braćić, te za soboslikara ličioca Igor Bratinšćak. Za diplomu strojobravara majstorski ispit položili su Daniel Kolmanić, Karlo Škrobar, Nikola Lepoglavec, Bojan Toplek, te Luka Toplek. Diplomu za zanimanje tesara primio je Kruno Grabrović, za tokara Damir Lilek i Mario Vadlja, a za vodoinstalatera, te instalatera grijanja i klimatizacije Filip Friščić i Nikica Pavić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba