"Od centra na lijevo da, ni milimetar desno"

Benčić: Možemo na izbore ide samostalno

Objavljeno: 27.01.2024. zagorjeinternational

Politička koordinatorica i saborska zastupnica Sandra Benčić, rođena Zabočanka, naglasila je da stranka Možemo na izbore izlazi samostalno, a da se u postizbornoj koaliciji vidi sa strankama od centra na lijevo najavivši da će imati sadržajnu i pozitivnu kampanju.

– Možemo na izbore izlazi samostalno uz mogućnost pojedinačne, takozvane točkaste koalicije u pojedinim izbornim jedinicama, dok u postizbornoj koaliciji vidimo sve stranke od centra na lijevo sa kojima dijelimo najveći dio vrijednosti i s kojima možemo imati koherentan program – izjavila je Benčić danas na stranačkom skupu.

– Od centra na lijevo da, ni milimetar desno – istaknula je i dodala kako sigurno neće formirati vladu s Mostom. Najavila je također da će kampanja Možemo biti sadržajna i pozitivna, a da u prljavoj kampanji neće sudjelovati.

Prozvala je premijera Plenkovića

Benčić je pritom ocijenila da premijer Andrej Plenković odugovlači s objavom datuma izbora jer sam ne zna kada bi ih stavio, jer ima unutarnje probleme i jer prema anketama HDZ nema dovoljnu potporu birača za većinu. Komentirala je i prijedlog Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika ocijenivši da državu čeka izuzetno teško razdoblje po pitanju povjerenja u pravosudni sustav. Ponovila je da je riječ o otvoreno HDZ-ovom čovjeku i prijatelju osumnjičenika u velikim DORH-ovim predmetima.

– Tu razinu zarobljavanja države od strane Andreja Plenkovića možemo zaustaviti samo na izborima – poručila je Benčić.

Možemo je na političkom skupu predstavio prioritete uoči izbora za Hrvatski sabor posebno izdvojivši ekonomiju po mjeri čovjeka, dobar život za sve i brigu države za sve građane. Stranka je izdvojila kao prioritet i jačanje javnih institucija, vraćanje povjerenja u njih, jačanje ljudske sigurnosti i solidarnosti, kao i borbu protiv klimatskih promjena.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba