Ništa od drakonske kazne

NESPORTSKO PONAŠANJE: Nenad Bjelica suspendiran na tri utakmice – njemački mediji ogorčeni

Objavljeno: 26.01.2024. zagorjeinternational

Nenad Bjelica (52) suspendiran je na tri utakmice te je kažnjen s 25.000 eura zbog nesportskog ponašanja, odlučio je Njemački nogometni savez (DFB). Riječ je o incidentu koji se u srijedu dogodio na utakmici Union Berlina i Bayerna (0:1) u 13. kolu Bundeslige, u kojoj je Bjelica udario krilnog napadača minhenskog kluba Leroya Sanea i za to dobio crveni karton, piše Index.

Suspenzija znači da tijekom iduće tri utakmice uopće neće biti na stadionima i u tom periodu ne smije doći u kontakt sa svojom momčadi. Bjelica i Union Berlin su prihvatili presudu i zato je ona pravomoćna, stoji na stranici DFB-a.

Bild je objavio tekst naslova “Skandalozna presuda za skandaloznog trenera” koji potpisuju novinari Paul Gorgas i Tobias Altschäffl. U njemu pišu kako je DFB “izrekao najblažu moguću kaznu za trenera koji je svojim nasilničkim činom narušio status svoje uzorne funkcije”.

Dvojcu njemačkih novinara ne sviđa se ni što se Bjelica nije ispričao Saneu, kojeg je hrvatski trener optužio za provociranje. S druge strane, Bjelica se ispričao svojim igračima.

 Njemački novinari napisali su kako je Bjelici prijetila suspenzija od šest tjedana do šest mjeseci, ali je ona smanjena zato što je druga strana, u ovom slučaju Sane, prethodno također narušio fair-play i zbog toga je dobio žuti karton.

– Odgurnuo me u mom prostoru i reagirao sam. Ali to je nedopustivo, nisam reagirao onako kako bih trebao reagirati kao trener. Razumijem zašto sam dobio crveni karton. Još sam bio i ljutit zbog mogućeg penala za nas prije toga – izjavio je Bjelica nakon utakmice.

Sane se također oglasio nakon sukoba s hrvatskim stručnjakom:  

— Zapravo sam htio samo brzo vratiti loptu kako bih započeo novi napad, a onda su se stvari otele kontroli. On me zgrabio i udario u lice. Ne zamjeram mu, to je za mene već zaboravljeno. Razumijem da je bio malo emotivan nakon situacije u našem kaznenom prostoru. U svakom slučaju, najvažnije je da smo pobijedili – kazao je Sane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba